Dainavos žodis

Aukščiausiojo teismo verdiktas: Vijūnėlės „dvaras“ turės būti nugriautas

Vijūnėlės „dvaras“ vis tik turės būti nugriautas.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad vadinamasis Vijūnėlės dvaras turi būti nugriautas. Tiesa, kalbinti druskininkiečiai ir kurorto svečiai gaili pastato – esą jie pritartų jo išlikimui.
Ant Vijūnėlės kranto pastatytas ir dvaru pramintas pastatas visuomenės aptariamas ir teismų karuselėje sukasi ne vienerius metus. Buvusiame valčių nuomos punkte verslininkai Žilvinas ir Zina Poviloniai pastatė prašmatnų namą, tačiau paaiškėjo, jog tai rekreacinė zona ir tokio masto statybos negalimos. Teismuose Druskininkų savivaldybė tikino, kad jokios rekreacinės zonos čia nėra, specialistai kalba priešingai.
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pranešė, kad teisėjų kolegija, išnagrinėjusi verslininkų Ž. Povilonio, Z. Povilonienės bei Druskininkų savivaldybės administracijos kasacinius skundus, nutarė netenkinti prašymo sustabdyti bylos nagrinėjimą, kol Europos Žmogaus Teisių Teismas išnagrinės Ž. Povilonio peticiją, ir palikti Vilniaus apygardos teismo sprendimą nepakeistą.
Pastato Druskininkų centre savininkai prašė teismo pakeisti Vilniaus apygardos teismo sprendimo vykdymo tvarką: vietoj statinio griovimo ir statybvietės sutvarkymo – valčių nuomos punkto atstatymo – leisti rekonstruoti esamą statinį. Kalbinti druskininkiečiai ir kurorto svečiai trūkčiojo pečiais – esą pastatas netrukdo, o sprendimas jį griauti – per griežtas.
„Kai buvo viskas apleista, sutriušę, visiems gerai buvo. Kai dabar žmonės atstatė, sutvarkė – pavydas akis graužia. Man asmeniškai nesąmonė, kad šis pastatas turi būti griaunamas“, – sakė šalia pastato Druskininkuose su šeima vaikštinėjęs ir pakalbintas Remigijus iš Vilkaviškio.
Jauna pora iš Mažeikių svarstė – gal pastatas galėjo būti atviresnis visuomenei. „Pritartumėm, jeigu čia būtų atidaryta kavinė. Puiki vieta, puikus vaizdas. Griauti gaila“, – kalbėjo Tadas ir Gabrielė.
Įvairias pramogas Druskininkuose siūlantys prekeiviai kalbėti atsisakė, esą Druskininkai – mažas miestelis ir nenorintys reikšti savo nuomonės.
O sutiktas jaunuolis Lukas teigė, jog prašmatnus pastatas ant Vijūnėlės kranto jam netrukdo. „Man visiškai vis tiek. Žmonės pasistatė – lai stovi. Dabar nugriaus – ir kas iš to? Čia kažkoks parodomasis šou“, – sakė jaunas druskininkietis.
Teisėjų kolegija nurodė, kad bylą dėl statybų teisėtumo nagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas nustatė, jog gyvenamųjų namų statyba ginčo teritorijoje esant nustatytai kurortų apsaugos zonai yra negalima.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: