Dainavos žodis

Reikia pagalbos – liepsnos pasiglemžė nemunaitiškių namą

Goda Čiginskaitė
„Sudegė namai. Kas galite – padėkite“. Tokiu įrašu socialiniame tinkle pasidalino sudegusių namų šeimininkė Vida Kisielienė, nurodanti ir savo sąskaitą tiems, kurie galėtų prisidėti.
Antradienio naktį Alytaus rajono Nemunaičio miestelyje įvyko skaudi nelaimė – sudegė gyvenamasis namas, kuriame gyveno dvi šeimos. Savo rankomis namus pasistatę nemunaitiškiai iki šiol šoko būsenos, mat sudegė visas gyvenimas – tris dešimtmečius kaupti, naudoti daiktai, puoselėti namai ir daug vilčių.
Kaip „Dainavos žodžiui“ sakė Nemunaičio seniūnijos seniūnas Rimantas Avižienis, Vida ir Vytas Kisieliai namą prieš tris dešimtmečius pasistatė savo rankomis ir puoselėjo iki šiol. „Jis labai nagingas vyras. Paskutiniu metu dirbo prie buvusios Nemunaičio mokyklos – įrenginėjo stovyklos pastatą. Moteris Makniūnų mokykloje dirba virėja. Darbštūs, geri žmonės. Visiems šokas dėl tokios didelės nelaimės. Padėsime, kaip tik galėdami ir seniūnija, ir bendruomenė“, – kalbėjo Nemunaičio seniūnas.
Name gyveno sutuoktiniai ir iš užsienio grįžusi marti su vaikais. Sūnus dar užsienyje, tačiau planuoja greitu laiku grįžti. Ant to pačio sklypo namą statosi sūnus, tačiau vieno sienoms kylant, kito greta stovinčio namo sienos pajuodusios nuo ugnies liežuvių, stogas, gegnės sudegę.
Nemunaičio bendruomenės pirmininkė Danutė Česnulevičienė teigė, jog visa bendruomenė susitelkusi ir tikrai neliks abejinga šiai nelaimei. „Mes turėjome panašų atvejį, bet sudegė žmogaus tvartas. Tuomet visi rinko rinkliavą. Dabar tai taip pat darysime“, – sakė bendruomenės pirmininkė.
Gaisras kilo naktį. „Vidą pažadino nusigandęs vyras. Jis pagalvojo, kad lauke siaučianti kruša gali apgadinti namo stogą. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad kilo gaisras. Sutuoktiniai gretai prikėlė anūkus, marčią ir visi pabėgo. Vida spėjo tik iš spintos pasiimti glėbį vasarinių rūbų. O visa kita supleškėjo“, – pasakojo bendruomenės pirmininkė.
Ugniagesiai konstatavo, kad gaisras kilo dėl elektros. Šeima savo namą buvo apdraudusi, tačiau baiminasi, kad išmokos atstatyti namus nepakaks. Nelaimės metu sudegė per septynerius metus Anglijoje sukauptas ir į namus parvežtas sūnaus šeimos turtas – televizorius, baldai, servizai, patalynė.
„Laimė, kad jų šeima, giminės labai vieningi. Šeštadienį visi suvažiuos ir išvalys visus nuodėgulius, sklypą. Sienos dar stovi, šeimininkas jau planuoja, kaip viską atstatyt, kiek koreguos stogo konstrukciją. Dabar su nerimu laukia draudikų“, – pasakojo bendruomenės pirmininkė.
Nelaimė įvyko apie 2 valandą nakties. Policijos suvestinėje rašoma, kad atvykus ugniagesiams namas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu visiškai sudegė pastato stogas, medinė perdanga, išdegė pirmame namo aukšte esantys kambariai, sudegė namų apyvokos daiktai.
Galintys padėti nuo gaisro nukentėjusiai Nemunaičio miestelio šeimai prašomi paaukoti į nurodytą banko sąskaitą.
Vida Kisielienė, sąskaitos numeris: LT684010040900166142.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: