Dainavos žodis

Vidzgirio seniūnaitis teigia žinantis, kaip spręsti parkavimo problemą Alytuje

Aikštelės galėtų būti įrengtos laisvuose žemės plotuose.

Alius Mikelionis

Vėliau namo grįžtantys Alytaus miesto daugiabučių gyventojai susiduria su problema, kur pastatyti transporto priemonę. Anksčiau projektuotojai buvo numatę vieną vietą keturiems butams. Pavyzdžiui, dviejų laiptinių penkių aukštų namui numatyta iki dešimties vietų, skirtų automobiliams. Dabar pasitaiko nemažai atvejų, kai vienoje šeimoje – kelios transporto priemonės, todėl vietų trūksta.

Ramūnas Masiulionis.

Vidzgirio seniūnaitijos seniūnaitis Ramūnas Masiulionis sako žinantis, kaip išspręsti parkavimo vietų stygiaus problemą Alytaus mieste. Vyras teigia, jog yra nemažai laisvų žemės plotų, kurie priklauso miestui, juos seniūnaitis siūlo perduoti verslui, kuris įrengtų aikšteles ir jas išnuomotų gyventojams. Vairuotojai turėtų garantuotą vietą savo mašinai, sumažėtų netvarkingai ar ant žalios vejos paliekamų automobilių, įsitikinęs idėjos autorius.
„Aikšteles būtų galima plėsti ne prie namų, o laisvuose žemės plotuose. Gal nebus taip, kad kiekvienas privažiuos prie savo namo, gal teks šiek tiek paeiti. Tokias aikšteles galėtų įrengti verslas, jei savivaldybė išnuomotų žemės plotus. Jos galėtų būti apšviestos, su individualia vieta automobiliui, už kurią transporto priemonės savininkas susimokėtų. Tuomet gal ir policija labiau prižiūrėtų parkavimo pažeidimus, nes dabar pareigūnai supranta, kad žmonės neturi, kur statyti automobilių, todėl nebaudžia“, – sako idėjos autorius ir Alytaus miesto Vidzgirio seniūnaitijos seniūnaitis Ramūnas Masiulionis.
Vidzgirio seniūnaitijos seniūnaitis šią idėją pristatė ir miesto vadovui Nerijui Cesiuliui. Miesto vadovas teigia, kad tokia idėja galėtų būti įgyvendinta, jei iniciatyvą parodytų verslas. Esą pradžioje būtų galima pabandyti įrengti vieną aikštelę. Tiems, kas nenori mokėti už automobilio stovėjimą, meras siūlo pasinaudoti 50/50 programa – plečiant aikšteles pusę sumos padengia savivaldybė. N. Cesiulio teigimu, programa populiari, bet yra ir nemažai atvejų, kai gyventojai laukia, kol darbai bus atlikti biudžeto pinigais. Meras teigia, kad parkavimo problemos Alytuje sprendžiamos gatvėje įrengiant šoninio parkavimo vietas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: