Dainavos žodis

Bakšių kaimo gyventojai ir motociklininkai – prie vieno stalo

Rajono savivaldybėje susėdę prie bendro stalo Bakšių kaimo gyventojai ir motociklininkai, tarpininkaujant Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotojai Daliai Kitavičienei, pradėjo kalbėtis, stengėsi išgirsti vieni kitus.

Alytaus rajono savivaldybėje už vieno stalo susėdo dvi nesutariančios pusės: Alytaus motociklų klubo „Devyniukė“ atstovai, siekiantys įsiteisinti motokroso trasas Bakšių karjere, ir šio kaimo gyventojai, kurie sako, kad yra pavargę nuo triukšmo, arogantiško motociklininkų elgesio ir kitų jų gyvenimo kokybę bloginančių aplinkybių.
Anksčiau konfliktuojančios pusės buvo atskirai susitikę tiek su Alytaus rajono, tiek su miesto vadovais. Motociklų sporto atstovai rajono vadovams išsakė lūkesčius turėti vietą, kurioje galėtų sportuoti, ruoštis varžyboms, gyventojai nenori tokios kaimynystės ir ieško būdų, kaip į jau bene dešimtmetį trasomis pavirtusį Bakšių karjerą įvažiavimą uždrausti.
Užsitęsus problemai dėl motociklininkų nekontroliuojamo važinėjimo ir jų keliamo triukšmo bei rodomos arogancijos, gyventojai jaučia nuoskaudą ir nusivylimą, tačiau paprašyti dar kartą kalbėtis su motociklininkais, sutiko.
Rajono savivaldybėje susėdę prie bendro stalo, tarpininkaujant Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotojai Daliai Kitavičienei, pradėjo kalbėtis, stengėsi išgirsti vieni kitus.
Motociklų klubo „Devyniukė“ atstovai pripažino, kad trūko iš jų pusės komunikacijos, bendravimo.
Aprimus konfliktuojančių pusių emocijoms, prieita pirminio sprendimo – organizuoti gyventojų ir motociklininkų susitikimą, kurio metu bus sprendžiama dėl motociklininkų tolesnės veiklos iki tol, kol rajono savivaldybė priims sprendimą dėl trasos likimo.
Didžioji trasos dalis yra valstybės žemėje, pagal panaudą perduotoje Alytaus rajono savivaldybei. Dar 2005 metais pagal tuo metu galiojančius teisės aktus buvo parengtas detalusis planas toje teritorijoje automobilių ir motociklų trasai įrengti. Dėl susiklosčiusių aplinkybių tuo metu trasa nebuvo įrengta.
Ar ieškoti galimybių Bakšių kaime įrengti šiuolaikišką, modernią, su apsauginėmis priemonėmis, gyventojus apsaugančiomis nuo triukšmo, trasą, ar atsisakyti šios minties, Alytaus rajono savivaldybėje bus diskutuojama artimiausiu metu. Tikimasi, kad vykstant diskusijai gyventojams ir motociklininkams pavyks rasti kompromisinį sutarimą.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: