Dainavos žodis

Buvusiam Alytaus seniūnijos seniūnui – teismo verdiktas dėl dokumentų klastojimo

Alytaus seniūnijos seniūnu V. Dumbliauskas dirbo 17 metų.

Goda Čiginskaitė

Šių metų kovo mėnesį „Dainavos žodyje“ rašėme apie buvusį Alytaus seniūnijos seniūną Visvaldą Dumbliauską, savivaldos rinkimuose Alytaus rajone kandidatavusį kartu su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Tuomet Vyriausioji rinkimų komisija, gavusi Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato prašymą leisti patraukti kandidatą baudžiamojon atsakomybėn, šį prašymą patenkino.
Kovą kalbintas buvęs Alytaus seniūnijos seniūnas tikino, kad savo kaltės nemato ir teigė dar sulauksiantis teisybės. Bylą išnagrinėję Alytaus apylinkės teismo rūmai pateikė verdiktą.
Buvęs Alytaus rajono Alytaus seniūnijos seniūnas 66 metų Visvaldas Dumbliauskas teisėsaugos akiratyje atsidūrė dėl 2015 metais įvykdyto piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo.
Kaltinimai, jog jis klastojo pažymas dėl asmenų faktinės gyvenamosios vietos, o dėl to šie asmenys rinkiminiu laikotarpiu įgijo teisę balsuoti kitoje savivaldybėje negu gyvena iš tikrųjų – pasitvirtino. Nustatyta, kad iš viso buvo suklastotos 105 pažymos.
V. Dumbliauskas teisme galiausiai kaltę pripažino ir dėl savo veiksmų gailėjosi. Teismo kaltinamasis prašė atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės ir perduoti jį pagal laidavimą savo artimam asmeniui. Baudžiamajame kodekse yra numatytos tokios išlygos, jeigu nusikalstamą veiką asmuo padaręs pirmą kartą, taip pat turi pilnai pripažinti savo kaltę, atlyginti ar pašalinti žalą.
Bylą išnagrinėję Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmai nutarė atleisti buvusį seniūną nuo baudžiamosios atsakomybės ir perduoti jį pagal laidavimą jo pažįstamo asmens atsakomybėn be piniginio užstato, nustatant dvejų metų laidavimo terminą.
V. Dumbliauskas dvejus metus negalės dirbti valstybės tarnyboje ir turės sumokėti 1000 eurų įmoką į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: