Dainavos žodis

Verslininko G. Jegelevičiaus šiltamyje – 100 veislių pomidorų duoda „riebų“ derlių

Prieš daugiau nei tris dešimtmečius į pomidorų auginimo verslą nėręs verslininkas Gediminas Jegelevičius šia veikla užsiima iki šiol. Tiesa, dabar daržovių auginimas peraugęs į pomėgį, kuris padeda atsipalaiduoti. Nors G. Jegelevičiaus verslo kryptis – medžio perdirbimas, tačiau jis iki šiol neatsispiria pomidorų veislių įvairovei.
Jis pastebėjo, kad daržininkystė jam yra tarsi poilsis, padedantis atitrūkti nuo darbinės veiklos. Šiltnamyje visuomet dirba tik jis: šeimos nariams leidžiama tik pasižiūrėti ar nusiskinti jau sunokusį vaisių. Tiesa, kartais išimtis padaroma žmonai.
Kiekvienais metais jis užaugina šimtus daigų, didžiają dalį sodina savo šiltnamyje, kitus dovanoja artimiesiems ir draugams. Šiais metais G. Jegelevičiaus šiltnamyje apie 100 pomidorų veislių. Kiekvienos sodina po keletą daigų.
Jegelevičių šeima jau skina šių metų „riebų“ pomidorų derlių, nes šiluma, besikaitoliajanti su vėsiais orais, regis, pomidorams nepakenkė, jie puikiai dera.
G. Jegelevičius pasakojo, kad prieš daugelį metų jiems su žmona kilo mintis, kaip papildomai užsidirbti pinigų. 1984 metais pas Gedimino tėvus pastatė šiltnamį ir jame pasodino pomidorų. Pirmieji metai buvo itin sėkmingi, mat G. Jegelevičiui pavyko parduoti net toną pomidorų. Sunku patikėti, tačiau prieš daugiau nei dvidešimt metų už parduotus pomidorus gauta pinigų suma siekė pusės metų vidutinį darbo užmokestį.
Sėkminga patirtis paskatino plėstis: verslas buvo tęsiamas toliau, plėtėsi ūkis, buvo pastatyta daugiau šiltnamių.
O dabar Druskininkų gatvėje gyvenantis verlininkas pomidorų auginimu užsiima tik savo malonumui, bet nevengia paeksperimentuoti, parsiveža pomidorų vaisių ir iš kitų šalių, tuomet išsidžiovina sėklų. Taip pat savo kolekciją papildo veislėmis iš Ukrainos, Latvijos, Rusijos, Italijos ir Lietuvos. „Jau praėjo daug metų nuo pirmųjų daigų pasodinimo, bet ši veikla vis dar teikia man didelį malonumą, tai yra mano pomėgis. Smagu, kad pajamas kažkada uždirbęs užsiėmimas peraugo į pomėgį“, – sakė G. Jegelevičius.
G. Jegelevičiaus mėgstamiausi valgyti – avietinių spalvų pomidorai. Dar patinka tamsūs, pavyzdžiui, „Juodasis princas“, „Juodoji vyšnia“. „Aš turiu veislių sąrašus, darau aprašymus, kaip kokia veislė dera, ar vertą ją auginti ir kitais metais. Labai daug pomidorų išdalinu draugams. Taip pat iš pomidorų darome sultis, juos raugiame, vakuojame. Šeimoje pomidorų suvalgome tikrai daug“, – pasakojo verslininkas G. Jegelevičius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: