Dainavos žodis

Kas kitąmet triumfuos Eurolygoje?

Jau spalio mėnesį startuos naujasis Eurolygos sezonas, o jame varžysis nebe 16, o 18 komandų. Lietuvą kaip ir kasmet turnyre atstovaus Kauno „Žalgiris“. Tiesa, lažybos žalgiriečių prie pagrindinių favoritų turnyre nepriskiria.
Šiame straipsnyje aptarsime keturias komandas, kurioms kitą sezoną prognozuojamos geriausios galimybės iškovoti Eurolygos trofėjų.
Maskvos CSKA. Armiečiai gins čempionų titulą, tačiau tą darys gerokai pasikeitę. Ilgą laiką tą patį komandos branduolį turėjusi CSKA šią vasarą prarado kelis itin svarbius žaidėjus. Išvyko Sergio Rodriguezas, Nando De Colo ir Corey Higginsas.
CSKA pasipildė tokiais žaidėjais kaip iš NBA sugrįžęs Kostas Koufos ir vietos Milano „Olimpia“ klube neradęs Mike‘as Jamesas. Bent jau dabar panašu, kad klubo laukia nelengvas sezonas, tačiau nepriskirti jų prie favoritų tikrai negalima.
Stambulo „Fenerbahce“. Praėjusį sezoną Turkijos ekipa reguliariajame sezone rodė tiesiog nuostabų žaidimą, tačiau vėliau klubą labai smarkiai pristabdė traumos.
Tarpsezoniu komanda dar labiau sustiprėjo. Taip, du svarbūs žaidėjai išvyko į NBA, tačiau juos pakeitę krepšininkai yra veikiausiai dar aukštesnio lygio. Ryškiausias pirkinys, be jokios abejonės, yra N. De Colo. Iš CSKA į Turkiją persikėlęs žaidėjas vienas pats gali komanda atvesti bent jau iki finalinio ketverto.
Madrido „Real“. Komanda taip pat išlaikė savo branduolį, be to pasipildė naudingiausiu Ispanijos čempionato krepšininku Nicolu Laprovitola, kuris kadaise žaidė Vilniaus „Ryto“ gretose.
„Real“ ir vėl sieks tik aukščiausių tikslų, o jeigu trofėjų iškovoti nepavyks realu, kad 2020-ųjų vasarą komandos lauks atsinaujinimo procesas.
„Barcelona“. Paskutinius keletą sezonų „Barsa“ nežaidė labai gero krepšinio ir nepatekdavo net į finalo ketvertą. Panašu, jog tai privertė komandos vadovus galvoti apie atsinaujinimą ir šią vasarą ši komanda pasikeitė tiesiog iš esmės.
Į „Barsa“ atvyko buvęs „Žalgirio“ lyderis Brandonas Daviesas, CSKA snaiperis Corey Higginsas, be to iš NBA į Europą grįžo Nikola Mirotičius ir Alexas Abrinesas.
Nemokami statymai būtent „Barcelona“ ekipai šiuo metu prognozuoja artėjančio sezono trofėjų, o turint tokią galingą sudėtį dėl to per daug stebėtis veikiausiai neverta.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: