Dainavos žodis

Atvykusieji pasigrožėti Butrimonių fontanu pasigenda WC ir kavos

Butrimonių fontanas įspūdingas ir dieną, ir naktį. (© A. Karlonas)

Butrimonyse rekonstravus istorinę trikampę miestelio aikštę, išskirtiniu atnaujintos aikštės akcentu tapo ypatingas fontanas, kuris jau vadinamas turistų iš visos Lietuvos vienu lankomiausių objektų. Tiesa, kalbinti žmonės skundėsi, jog pasigenda tualeto. Todėl jiems tenka prašytis gamtinių reikalų pas greta gyvenančius žmones ar parduotuvėse.
Butrimonių fontanas yra vienintelis toks Lietuvoje: akrilo kolbos formos, viduje sukasi didžiulis vandens sūkurys. Per fontano sieną bėga vanduo, kuris sukuria nepakartojamą vaizdą. Aplankyti jį žmonės plūsta iš visos Lietuvos. Kalbintas vilnietis Rokas sužavėtas. „Unikalus fontanas, ypatingai įspūdingas vakarais“, – sakė jaunuolis.
Pora sutuoktinių iš Kauno stebėjosi, kad prie tokio lankytino objekto nėra tualeto. „Užsukome į parduotuvę, nusipirkome ledų, pasėdėjome ant suoliukų, pasigrožėjome fontanu, tačiau kur nueiti gamtinių reikalų – nežinia. Jokių nuorodų. Paprašėme – leido užeiti viena pardavėja“, – pasakojo Vida ir Rimantas.
Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas teigė, jog signalų, priekaištų, kad yra problema dėl tualeto, nėra girdėjęs. „Labai smagu, kad žmonės plūsta į Butrimonis. Matome, kad jie fotografuojasi, vaizdai su fontanu plinta socialiniuose tinkluose. O kad yra problema dėl WC, girdžiu pirmą kartą. Spręsime. Dabar daug kur statome biotualetus. Yra ir šalia Butrimonių bažnyčios, bet gal žmonėms per toli. Kalbėsimės su seniūnu“, – sakė rajono vadovas.
Butrimonių seniūnijos seniūnas Algirdas Jusas patikino, kad šalia aikštės, už Kultūros namų, yra mūrinis dviejų vietų lauko tualetas. „Darbo dienomis ir laiku žmonės pasiprašo atlikti gamtinius reikalus seniūnijoje. Tačiau yra lauko tualetas už Kultūros namų. Kiek įmanoma, prižiūrime tą lauko tualetą. Dabar užsakėme informacines lenteles, iškabinsime ir žmonės žinos, kuria kryptimi ieškoti tualeto. Bet paprastai jie atvyksta 10-čiai minučių. Nusifotografuoja ir toliau važiuoja. Nemanau, kad tai labai didelė problema“, – sakė seniūnas.
Apsilankantys Butrimonyse vis pasigesdavo ir vietos, kur būtų galima nusipirkti puodelį kavos. Prieš keletą savaičių šią paslaugą imta teikti greta esančioje parduotuvėje.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: