Dainavos žodis

Į gatvę išmesta vaikų Montesori grupė naujus namus ras lopšelyje-darželyje „Obelėlė“

Precedento neturintis atvejis – ne vieną mėnesį kelių dešimčių Montesori grupės vaikų tėvai buvo nežinioje. Į gatvę išmesti iš Vilties erdvės bendruomenės, jie pakibo tarp žemės ir dangaus. Laimei, ketvirtadienį taryboje tėvams pavyko apginti viešąjį interesą ir grupė bus įkurta lopšelyje-darželyje „Obelėlė“. Tiesa, vaikai lankyti grupę pradėjo ne rugsėjo 2, o ateis tik 9 dieną, dėl, tėvų teigimu, aplaidaus valdininkų darbo.
Alytaus lopšelyje-darželyje „Obelėlė“ nuo rugsėjo 9 dienos prisiglaus iš Vilties erdvės bendruomenės kone į gatvę išmesta Montesori grupė. Tėvai kiek atsipūtė – pagaliau galės jaustis ramiau, jų vaikai turės vietą, kur bus ugdomi. Tačiau nueitas kelias savivaldybės koridoriuose tėvams nebuvo lengvas.
„Greitų veiksmų imtasi savivaldybės administracijoje nebuvo. Tiesa, meras iš karto pasikvietė, reagavo, bet vėliau mes patekome į politinį sūkurį. Rusėjo pradžioje nestartavome, tačiau džiaugiamės, kad kitą savaitę vaikai jau turės vietą darželyje, kad apgynėme visuomenės interesą“, – kalbėjo tėvų atstovė Monika Aziulevičiūtė-Vartavičienė.
Alytaus miesto tarybos nariai gavo tėvų pagalbos šauksmą, kad būtų organizuota vaikų grupė pagal Montesori mokymo programą.
„Ta grupė anksčiau daug metų veikė, tačiau dėl asmeninių ambicijų išnyko. Mačiau, kad nuo balandžio mėnesio vyksta stumdymasis, tėvai nežino, kada eiti į darbą, kaip eiti į darbą, nes neturi kur palikti vaikų. Parengiau tarybos sprendimo alternatyvą ir rugsėjo mėnesį lopšelyje-darželyje „Obelėlė“ bus organizuota vaikų grupė pagal Montesori programą. Tai grupei nereikia jokių papildomų lėšų, patalpos laisvos, šildomos. Reikėjo tik 1,6 etato auklėtojos ir padėjėjos. Mes tik turim džiaugtis, kad atsiranda tokių vaikų“, – kalbėjo miesto tarybos narys Gediminas Daukšys.
Tėvai turi priekaištų savivaldybės administracijai. „Mes galėjome eiti į darželį pirmadienį, jeigu nebūtų padaryta švietimiečių klaidų. Švietimo skyrius, nenoriu įvardinti pavardžių, uždelsė. Labai gaila, kad mokesčius mokame, tačiau aplaidžiai žiūri. Dalis vaikų nukenčia, šeimos ieško auklių. Tikiuosi, kai pradėjo darbą naujas vedėjas, tokių dalykų nebus“, – sakė tėvų atstovė M. Aziulevičiūtė-Vartavičienė.
Tarybos narys G. Daukšys taip pat atkreipia dėmesį, kad tokios problemos turėtų būti sprendžiamos operatyviau. „Noriu priminti savivaldybės darbuotojams, kad juos miesto žmonės ir samdo, kad jie organizuotų paslaugas, kokių reikia. Mokesčius žmonės juk moka. Turime atsisukti į žmones. Nereikia vaidinti iš sovietmečio ateinančio valdininko. Tai nervina žmones ir su tuo turime labai ryžtingai kovoti“, – sakė tarybos narys.
Montesori grupė Alytuje veikė ne vienerius metus, tačiau vis pasitaikydavo kliuvinių.
„2017 metais iširo grupė iš lopšelio-darželio „Šaltinėlis“, mano žiniomis, dėl to, kad trūko žinių direktorei. Tada atsirado nesutarimų dėl mokytojos ir direktorės. Šis specifinis ugdymas skiriasi nuo tradicinio, mes norėjome, kad tęstųsi, eitų tuo keliu. Tuometinė valdžia į šią problemą nereagavo. Tada prisiglaudėme Vilties erdvės bendruomenėje. Kai paslauga pasiteisino, ėmė rinktis daugiau vaikų, kažkam parūpo tėvų pinigai. Kiek žinau, atsakingiems asmenims iškelta baudžiamoji byla. Mūsų grupė nukentėjo, liko ant gatvės. Dabar pagaliau viskas išsisprendė“, – kalbėjo tėvų atstovė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: