Dainavos žodis

Alytaus rajone daugėja globėjų

Parengtos 2 naujos šeimos – socialiniai globėjai. Šiuo metu renkama nauja globėjų mokymo grupė.

Alytaus rajone daugėja šeimų, pasiryžusių į savo namus priimti laikinai tėvų globos netekusius vaikus. Parengtos 2 naujos šeimos – socialiniai globėjai, kurie savo namų duris vaikams jau gali atverti bet kuriuo paros metu.
VšĮ Alytaus šeimos pagalbos centro direktorė Inga Daugirdienė pasidžiaugė augančiomis globėjų gretomis: „Džiaugiamės, kad turime dar 2 naujas šeimas. Tikiu, kad vaikai globėjų šeimose suras saugumą, meilę, šilumą.“
Pasak direktorės, globėjų mokymus baigusioms šeimoms tenka susidurti su įvairiais iššūkiais. I. Daugirdienė pasakojo, kad iškart po mokymų, naktį į naujai paruoštų globėjų namus pasibeldė valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos mobilioji komanda, kuri atvežė 4 metų mergaitę. „Mergaitė iki šiol ji yra pas juos“, – pasakojo I. Daugirdienė.
Iš viso Alytaus rajone 65 globėjų šeimos globoja 103 vaikus, 1 šeimyna, kurioje auga 4 vaikai. Iš jų 10 socialinių globėjų šeimų, kuriose auga 17 vaikų, iš kurių 8 vaikai su laikinąja globa (tikslas sugrąžinti vaikus į biologines šeimas). 5 socialinių globėjų šeimos yra pasirengusios priimti vaikus bet kuriuo paros metu.
„Socialiniams, kaip ir nuolatiniams globėjams, Alytaus rajono savivaldybė skiria finansinę paramą – nuo 300 iki 500 eurų už vieną globojamą vaiką. Be finansinės paramos teikiamos konsultavimo, tarpininkavimo, psichologinės ir kitos paslaugos. Vaikų globa – kilnus, prasmingas ir labai reikalingas darbas“, – sakė mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė.
Praėjusiais metais globėjų mokymus baigė 2 grupės, parengtos 7 šeimos. Šiais metais kol kas įvykę vieneri mokymai. Juos baigė 4 asmenys ir 3 šeimos.
Šiuo metu yra renkama nauja globėjų (rūpintojų) / įtėvių grupė. Globėjų (rūpintojų), budinčių globotojų, įtėvių, bendruomeninių vaikų globos namų darbuotojų mokymo ir konsultavimo programos (GIMK) mokymai planuojami antroje rugsėjo pusėje. Norintys gauti daugiau informacijos kreipkitės į Alytaus šeimos pagalbos centrą, adresu: Pulko g. 21-322, el. p. alytaus.centras@gmail.com, tel. +370 612 75236.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: