Dainavos žodis

Autofanai Alytuje uždarė sezoną

Alius Mikelionis

Sekmadienį šalia Alytaus kultūros ir komunikacijos centro rinkosi automobilių mėgėjai. Taip vadinamosios tiuniguotos transporto priemonės dažnai naudojamos pramogai, o besibaigiant šiltajam metų laikotarpiui uždaromos į garažus ir neretai tobulinamos, o prieš uždarydami automobilius bendraminčiai uždaro ir sezoną. Tradiciškai kviečiami visų transporto priemonių savininkai, neišskiriant gamintojo. Vis tik renginyje Alytuje dominavo ir kelios populiarios markės: BMW, „Audi“, VW, bet buvo ir VAZ markės automobilis. Jo savininkas Jonas sakė, kad eilinis „Žiguli“ markės automobilis nestebina, bet pagražintas traukia dėmesį. Vyras neslėpė, kad važiuoti išpuoselėta transporto priemone esant blogam orui nesinori, mat kenkia „žiguliuko“ kėbului, todėl svarstė, ar verta vykti į sezono uždarymą Alytuje. Jauno vyro VAZ atitinka praėjusio amžiaus devinto dešimtmečio autotiuningo tendencijas. Tuo metu buvo populiarios plastikinės grotelės ant galinio stiklo, automobilis nudažytas žalio perlamutro spalva.
Atskira kategorija – automobilių garso mėgėjai. Čia transporto priemonės modelis ar jo pagražinimas reikšmės neturi. Pagrindinis kriterijus – kuo daugiau garso. Vaikinai teigia, kad investicijos vien tik į aparatūrą siekia keturženkles sumas. Vienas renginio dalyvis pasakojo, kad į „Audi 80“ garso sistemą investavo 7 000 eurų. Esą į automobilį galima sumontuoti dar galingesnę techniką, tačiau susiduriama ir su elektros srovės stygiumi. Kitas VW savininkas skaičiavo, kad dviejų kilovatų garso galios yra mažai. Vienoje vietoje susibūrę garso mėgėjai nukonkuravo organizatorių garso aparatūrą, tad šie vis prašė netriukšmauti. Bene daugiausiai dėmesio susilaukė „VW Tansporter“. Į šį automobilį sumontuota itin galinga žemų dažnių sistema, nuo kurios garso vibravo visas automobilis.
Renginio organizatoriai dalyviams surengė automobilio traukimo, padangų ridenimo rungtis. Geriausiai pasirodžiusiems atiteko prizai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: