Dainavos žodis

Alytaus rajono savivaldybės delegacija lankėsi Sakartvele

Mero vadovaujama Alytaus rajono savivaldybės delegacija lankėsi Sakartvele.

Alytaus rajono savivaldybė tęsia bendradarbiavimą su Sakartvelo Ozurgečio miesto savivaldybe. Delegacija, vadovaujama mero Algirdo Vrubliausko, lankėsi Ozurgetyje ir dalijosi gerąja patirtimi stiprinant savivaldos institucijų ir moterų visuomeninių organizacijų partnerystę lyčių lygybės srityje, mažinant darbo atlygio skirtumus ir eliminuojant smurtą prieš moteris.
Patirties mainų vizito metu Alytaus rajono delegacija dalyvavo apskritojo stalo diskusijoje su Ozurgečio savivaldos, moterų visuomeninių organizacijų ir vietos bendruomenių atstovais apie moterų teises, jų situaciją regione bei partnerystės ir tarpinstitucinio bendradarbiavimo galimybes. Savivaldybės atstovai susitiko su Ozurgečio gubernatoriumi Zurab Nasaraia. Susitikimo metu kalbėta apie naujų bendrų projektų rengimą, jų finansavo galimybes.
Kad susipažintų su regiono specifika, Alytaus rajono savivaldybės delegacijai buvo surengti vizitai pas Ozurgečio bendruomenes, moterų ir kitose visuomeninėse organizacijose.
Per beveik dešimtmetį besitęsiantį bendradarbiavimą savivaldybės įgyvendino projektus „Aktyvios vietos veiklos grupės – stiprus regionas: Alytaus rajono patirties perdavimas Ozurgeti“, „Socialinės paramos modeliai Ozurgeti ir Alytus rajono savivaldybėms“.
Bendradarbiavimo sutartis tarp Alytaus rajono ir Ozurgeti savivaldybių pasirašyta 2011 metais.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: