Dainavos žodis

Alytuje – gruziniškų patiekalų paviljonas

Alytuje, Lauko gatvėje, duris atvėrė gruziniškų patiekalų paviljonas. Alytiškiai plūdo paskanauti chačapuri ir kitų gardžių patiekalų.
Praėjusį penktadienį Alytuje perkirpta gruziniškų patiekalų paviljono atidarymo juostelė. Šio verslo sumanytojas – jau 29-erius metus Alytuje gyvenantis Aleksandras Abramišvili iš Gruzijos. Vyras teigia, kad apie jo gimtosios šalies patiekalų verslą svarstė apie dvejus metus, galiausiai skatinamas bičiulių ryžosi.
„Ši svajonė brendo ilgai. Mane skatino bičiuliai. Susitvarkėme visus reikiamus dokumentus savivaldybėje ir pagaliau alytiškiams galime pasiūlyti gruziniškos ypatingoje krosnyje kepamos duonos, kitų patiekalų“, – kalbėjo verslininkas Aleksandras Abramišvili.
Gruziniškų patiekalų paviljone nosį pakuteno gardūs kvapai. Nors durys alytiškiams prasivėrė tik penktadienį prieš pietus, tačiau žmonės plūste plūdo paragauti ypatingoje krosnyje kepamos duonos. Ją gamina profesionalas, atvykęs iš Gruzijos. Gamybos procesas labai įdomus: paruošta, išminkyta tešla tarsi prilipinama prie krosnies sienelių, po tam tikro laiko nuimama specialiu įrankiu. Paragavę duonelės klientai žadėjo dažnai užsukti.
„Taip jau susiklostė, kad mano įmonėje dirba žmonės iš Gruzijos, ten lankėmės su Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų delegacija. Nuostabi tauta, nuostabūs vynai, patiekalai. Aleksandrą pažįstu seniai ir jį skatinau, kad imtųsi šio verslo. Nesvarbu, ar mažas paviljonas, ar didelė įmonė. Mes turime palaikyti visą verslą“, – atidarymo metu kalbėjo Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Leonavičius.
Iš viso gruziniškų patiekalų paviljone dirba trys iš Gruzijos atvykę savo srities profesionalai. Su alytiškiais jie susikalbės rusų arba anglų kalbomis, nors jau sveikinasi lietuviškai bei žada mokytis šios kalbos. Planai – statyti didesnę gruziniškų patiekalų kavinę. Ypatingai alytiškiams patiko chačapuri ir dar pagardintas tikru gruzinišku sūriu suluguni.
„Mieli Alytaus krašto žmonės, būtinai užsukite ir paragaukite gruziniškų patiekalų. Mes jūsų lauksime“, – sakė A. Abramišvili.
Alytuje, Lauko gatvėje, duris atvėręs gruziniškų patiekalų paviljonas veiks darbo dienomis iki 18 valandos bei savaitgaliais. Darbo laikas gali kisti pagal alytiškių poreikius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: