Dainavos žodis

Sa­vi­val­dy­bių in­dek­sas: į aukš­tes­nę vie­tą pa­ki­lo Aly­taus ra­jo­nas

Lietuvos laisvosios rinkos institutas paskelbė naujausius savivaldybių indekso duomenis. Alytaus rajono savivaldybė palyginus su pernai metais pakilo, užima 26–28 vietą (iš 54), kurią dalijasi su Pasvalio ir Šilalės rajonų savivaldybėmis.
Alytaus rajono stipriosios pusės – valdymas, t. y. savivaldybė gerai valdo turimą turtą, biudžetą, neišplečia administracijos, o visi gyventojų prašymai rajono savivaldybėje išnagrinėti laiku, nors savivaldybės administracija buvo santykinai maža. Alytaus rajone mažiausia biudžeto skola, palyginus su kaimyninėmis savivaldybėmis. Šiek tiek didėja gyventojų skaičius.
Yra sričių, kur reikia pasitempti. Investicijų pritraukimas ir nedarbo mažinimas, ypač tarp ilgalaikių bedarbių. Sprendimų ieškoma. Artimiausiu metu rajono taryba svarstys bendrojo plano pakeitimus ir numatys teritorijas būsimiems investuotojams, kurie yra realūs ir žadantys maždaug 200 mln. eurų investicijas. Iš jų tikimasi ir nemažai sukuriamų naujų darbo vietų.
Šių metų duomenimis, nedarbas Alytaus rajono savivaldybėje mažėja, dabar jis – 8,7 proc., tačiau bėda išlieka ilgalaikiai bedarbiai, kurių – apie 500, yra nedirbančių daugiau kaip dešimt metų arba negalinčių dirbti dėl sveikatos. Šioje srityje savivaldybė tikisi pagalbos iš dabar Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos keliose savivaldybėse vykdomo bandomojo projekto, kad ilgalaikių bedarbių grąžinimui į darbo rinką būtų panaudotos europinės ir valstybės biudžeto lėšos.

Alytaus rajono savivaldybės informacija
parengta pagal www.alytausnaujienos.lt

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: