Dainavos žodis

Policija išsiaiškino, kaip gudrauja jaunimas

Policija nuolat stebi socialinius tinklus.

Alius Mikelionis

Jaunimas prasimanė naują būdą, kaip nusipirkti jiems dar draudžiamų įsigyti prekių, tokių kaip cigaretės, alkoholis ar energiniai gėrimai. Alytaus policija turi informacijos, kad pasitelkę grafikos dizaino programas nepilnamečiai galimai klastoja asmens tapatybės korteles.
„Turim informacijos iš socialinių tinklų, kad nepilnamečiai nusifotografavę asmens tapatybės korteles įvairiomis programėlėmis pakeičia savo gimimo datą ir tampa „pilnamečiais“, tampa pilnateisiais pirkėjais tiek rūkalų, tiek alkoholinių, tiek energinių gėrimų. Vienas toks atvejis – akivaizdžiai nepilnametis asmuo parduotuvėje pirko rūkalų ir pardavėjai paprašius parodyti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą jis pasakė pamiršęs namuose ir telefone parodė neva nufotografuotą dokumentą“, – apie naują nepilnamečių prasimanymą pasakojo Alytaus apskrities VPK atstovė Kristina Janulevičienė.
Alytaus apskrities VPK atstovė Kristina Janulevičienė sako, kad pareigūnai nuolat stebi socialinius tinklus, todėl nauji sukčiavimo būdai greitai tampa žinomi policijai. Prekybininkai taip pat turėtų būti atidesni kilus įtarimams dėl amžiaus – privalo reikalauti realios tapatybę patvirtinančios kortelės.
Pagal LR Administracinių nusižengimų kodeksą prekybos įmonių vadovams, kurių parduotuvėse buvo parduotos nepilnamečiams draudžiamos įsigyti prekės, gali būti skirta bauda nuo 200 iki 1890 eurų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: