Dainavos žodis

Nori sporto salės savaitgalį – atsiskaitymas grynaisiais iš rankų į rankas

Futbolo bendruomenė miesto vadovams išsakė savo problemas.

Alytaus miesto sporto salių užimtumas ir sporto finansavimas – šie klausimai aptarti Alytaus miesto savivaldybėje vykusiame Alytaus miesto savivaldybės vadovų ir futbolo bendruomenės susitikime.
Alytaus miesto vadovų ir futbolo bendruomenės susitikimas inicijuotas norint išgirsti bei iškristalizuoti pačias opiausias problemas. Miesto tarybos narys, Alytaus apskrities futbolo federacijos prezidentas Gediminas Daukšys akcentavo, kad Alytaus apskrities futbolo federacija vienija 15 klubų, iš kurių 8 žaidžia aukštesniame ar žemesniame lygyje, veikia Alytuje. G. Daukšys teigė norintis žinoti, kokiomis sąlygomis jie gali veikti mieste, kokia miesto infrastruktūra gali naudotis ir kokio finansavimo gali tikėtis.
Susitikimo metu bene daugiausiai diskusijų sukėlė klausimas dėl sporto salių užimtumo. Šiuo metu dėl didelio užimtumo ne visose sporto salėse gali treniruotis vaikai ar kiti sportuoti norintys alytiškiai. Tarkim, Futbolo akademijoje „Dainava“ – 300 vaikų. Iš jų pusė – pradinukai, tačiau jie nesutelpa į sales.
„Visų salių naudojimuisi pirmenybė Sporto ir rekreacijos centrui. O akademijos vaikams kaip ir vietos nelieka“, – kalbėjo futbolo akademijos „Dainava“ vadovas Rimas Kantaravičius.
Alytaus apskrities futbolo federacijos prezidentas G. Daukšys siūlė sėsti ir pagaliau viską išspręsti, nes sporto salių stygiaus klausimas varo į neviltį. „Reikia pagaliau viską sutarti, kad būtų kuo mažiau pykčių, konkurencijos“, – sakė jis.
Visgi bene labiausiai visi suglumo dėl ištartų faktų, kad bendruomenės nariai, norėdami savaitgaliais pasportuoti mokyklų sporto salėse, turi atsiskaityti grynaisiais pinigais iš rankų į rankas.
„Aš savanoriauju su senjorais futbolininkais. Vieša paslaptis – jeigu nori gauti salę savaitgalį, tenka atsiskaityti su mokyklos budėtoju iš rankų į rankas grynaisiais. Reikia, kad ir savaitgaliais sporto salės būtų atviros bendruomenėms, nes žmonės nori sportuoti“, – kalbėjo futbolo treneris Petras Simanavičius. Savivaldybės vadovai, išgirdę šią žinią, teigė pasidomėsiantys.
Alytaus meras tikisi, kad visus dabar sportininkų bendruomenėse tvyrančius pykčius ir nuoskaudas, kodėl vieni telpa salėse, kitiems vietos neatsiranda, galėtų išspręsti planuojamas statyti uždaras maniežas. Tiesa, finansavimas turi būti pirmiausiai numatytas valstybės biudžete, vėliau prisidėtų savivaldybė.
„Jau aptarta, kad dengtas tentu statinys netinka, nes jis trumpaamžis. Reikia statinio, tačiau pirmiausiai lauksime Seimo apsisprendimo, tuomet galėsime apie tai kalbėti taryboje. Visa tai tikrai išgelbėtų, tačiau kalbame apie kone 2 milijonų eurų vertės projektą. Tai visos tarybos reikalas“, – kalbėjo miesto meras N. Cesiulis.
Susitikimo metu paliestas ir didžiųjų reprezentacinių sporto klubų klausimas bei tarybos prašomos nuolaidos jiems naudojantis sporto bazėmis.
Alytaus apskrities futbolo federacijos viceprezidentas Bronislavas Geležiūnas teigė nusivylęs ir tuo, kaip tausojamas stadiono aikštynas saviems, o svetimiems suteikiamas ir turint kelis žiūrovus.
„Mane galutinai „papjovė“, kai mums neleido žaisti su „Žalgiriu“, tausojo žolę, o moterų varžybos vyko, kuriose buvo po keturis žiūrovus. Aš pats ten buvau ir mačiau. Pyktis ima dėl tokių sprendimų“, – sakė B. Geležiūnas.
Diskusija tęsėsi kiek ilgiau nei valandą. Meras žadėjo su komanda aptarti pastabas ir ieškoti optimalių sprendimų.
„Mums svarbus ne tik futbolas. Mums svarbios visos sporto šakos, tad kartu ieškosime sprendimų. Sieksime, kad būtų kuo mažiau įtampos ir kuo daugiau sportuojančių vaikų“, – sakė meras N. Cesiulis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: