Dainavos žodis

Maistpinigiai banko kortelėse įplieskė aistras tarp sporto trenerių

Treneris A. Makštutis pareikalavo, kad tarybos narys A. Jučas viešai atsiprašytų už galimai nepelnytai mestus kaltinimus, tačiau tarybos narys teigė nieko nesigailintis ir neturintis už ką.

Alytaus miesto tarybos nario Andriaus Jučo siūlymas, kad Sporto ir rekreacijos centre būtų išgyvendintas grynųjų pinigų cirkuliavimas, kad vykstant į sporto renginius ar varžybas vietoj išmokamų maistpinigių treneriai už vaikų maitinimo paslaugas atsiskaitytų specialiai tam išduota bankine kortele, įžiebė dideles aistras trenerių gretose.
Į tarybą atvykęs trenerių atstovas pareikalavo atsiprašymo už mestus įtarimus, tuo tarpu tarybos narys teigė nesijaučiantis dėl kažko kaltas.
Į paskutinį šiais metais Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdį susirinko kaip niekad daug Sporto ir rekreacijos centro trenerių. Jie tvirtino esantys įsižeidę dėl tarybos nario A. Jučo parengto ir viešai pateikto sprendimo projekto. Jo esmė, kad vykstant į sporto renginius ar varžybas vietoj išmokamų maistpinigių treneriai už vaikų maitinimo paslaugas atsiskaitytų specialiai tam išduota bankine kortele.
„Esame tarsi kaltinami, ant trenerių krenta šešėlis, neva pasisaviname kažkokius pinigus. Būtų gerai, kad jūs kalbėtumėte konkrečiai – kas ir kada pasisavino, o ne daugiskaita. Mes ne prieš gerus pasiūlymus, tik nejuodinkite trenerių, kurie dirba daug metų. Gal patys atvesite savo vaikus pas mus sportuoti. Gal dėdamas tokią informaciją viešai buvote labai linksmai nusiteikęs? Galėtumėt dabar ir atsiprašyti“, – kalbėjo treneris Antanas Makštutis.

Miesto tarybos narys A. Jučas.

Vis tik tarybos narys A. Jučas teigė nesijaučiantis kaltas ir provokuojamas neatsiprašė. Jis tikina, kad iki šiol nebuvo aiškios tvarkos, kaip treneriai, išsivežę vaikus į varžybas, atsiskaito už jų maitinimo paslaugas. Klausimui pritarta vienbalsiai.
„Jeigu atėjo tiek daug trenerių ir toks sujudimas, reiškia, pajudinau tikrai labai opų klausimą. Atsiprašyti neturiu už ką. Priešingai – treneris mane šiandien įžeidė, o ne aš jį. Einu teisingu keliu ir planuoju daugiau sprendimų, susijusių su Sporto ir rekreacijos centru“, – sakė miesto tarybos narys A. Jučas.
Trečiadienį priimta tvarka įsigalios nuo kitų metų sausio 31 dienos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: