Dainavos žodis

Protesto mitinge – neįtikėtinai drąsus jaunimas ir konkretūs reikalavimai negriauti mokyklos

Alytaus Likiškėlių progimnazijos moksleiviai ir tėvai, mokyklos bendruomenė nutarė surengti piketą, protestuodami prieš numatytą mokyklų pertvarkos planą. Prieš porą savaičių Likiškėlių progimnazijos bendruomenė savo mokyklos pastatą apsupo gyva mokinių, jų tėvų, mokyklos bendruomenės žmonių grandine. O galiausiai visi išžygiavo miesto gatvėmis link Rotušės aikštės.
Surengtame protesto mitinge dalyvavo per du šimtai asmenų – jaunimas, jų tėvai. Rankose jie laikė iškalbingus plakatus, skandavo skanduotes: „Likiškėlių mokinukai – tai ne paspirtukai“.
Protesto bangą sukėlė miesto švietimo tinklo pertvarkos planas, kuriame numatyta griauti Likiškėlių progimnazijos pastatą. „Mes netikime, kad nugriovus mokyklą bus atstatyta nauja. Į tėvų nuomonę neįsiklausoma, mes teikėme konkrečius pasiūlymus, tačiau nematome kitos išeities, kaip eiti į gatves, reikšti savo pilietinę poziciją“, – piketo metu kalbėjo Likiškėlių progimnazijos tėvų atstovė Renata Sviklienė.
Alytaus meras protesto dieną buvo išvykęs, išklausyti protestuotojus atėjo vicemerė Jurgita Šukevičienė bei Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas, kuriam ir teko visa kritikos ugnis.
„Mums svarbiausia – moksleivių gerovė. Esame įsitikinę, kad nugriovus ir pastačius naują mokyklą būtų pats idealiausias variantas“, – sakė Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas V. Valūnas. Vis tik jo žodžiai sutikti su nepasitikėjimu ir šūksniais „Melas“.
Susirinkusi mokyklos bendruomenė teigė, kad juos labai neramina Alytaus švietimo tinklo pertvarkos planas.
„Mūsų niekas nepaklausė, ar mes sutinkame. Mes vedame savo vaikus į šią mokyklą ir neketiname rinktis kitos, kol mūsų nugriaus, statys kitą. Vien tik vaikų vežiojimas į kitas mokyklas labai nepatogus turintiems ne po vieną vaiką“, – kalbėjo tėvų atstovas Šarūnas Račkauskas.
Mokyklos bendruomenė pageidauja, kad jų mokykla būtų renovuota. O jeigu būtų statomas naujas mokyklos pastatas, tuomet statybų metu jie nori likti senosios mokyklos patalpose, kol nauja mokykla bus pastatyta.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: