Dainavos žodis

Alytuje prieš šventes ne vieną moterį užpuolęs plėšikas sulaikytas

Alytuje, Lauko gatvėje, užpulta ir apiplėšta ne viena moteris.

Alytiškiai gali ramiau atsikvėpti – po intensyviai vykdytų paieškų gruodžio 27 d. apie 10 val. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė penkias dienas Alytaus mieste plėšimus vykdžiusį įtariamąjį. 37-erių asmuo yra žinomas policijos pareigūnams, anksčiau buvo teistas už panašias nusikalstamas veikas.
Alytaus miesto Lauko, Miklusėnų gatvių gyventojai gruodžio 21–25 dienomis išgyveno tikrą siaubą. Vienas po kito policijos suvestinėse mirgėjo pranešimai, o ir iš lūpų į lūpas ėmė plisti informacija, kad siautėja rankinukų vagis. Laimei, alytiškiai gali ramiau atsikvėpti – po intensyviai vykdytų paieškų gruodžio 27 d. apie 10 val. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė penkias dienas Alytaus mieste plėšimus vykdžiusį įtariamąjį.
„Iš tiesų tiek alytiškius, tiek policijos pareigūnus neramino ir netgi baugino vieno asmens veiksmai Alytaus mieste – gatvėse bei daugiabučių laiptinėse. Nuo gruodžio 21 dienos Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėti registruoti plėšimai įvairiose Alytaus gatvėse, kiemuose, laiptinėse. Apiplėštos 6 moterys, viena iš jų sužalota labai sunkiai, ji buvo rasta daugiabučio laiptinėje komos būklės“, – pasakojo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė.
Nusikaltėlio braižas – taikydavosi į moterų rankinukus. „Pagrindinis įtariamojo braižas, kaip buvo matyti iš gaunamų pranešimų, tai vyriškis, priėjęs iš nugaros, čiupdavo moters rankinę ir bėgdavo. Dažnu atveju tai būdavo pirma dienos pusė arba po pietų. Keletas atvejų užfiksuota tarp 18–20 val.“, – pasakojo policijos atstovė.
Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorai. „Pareigūnai ėmėsi visų įmanomų priemonių, kad užkardytų veiksmus, kad būtų nustatytas ir sulaikytas įtariamasis. Jis šiuo metu sulaikytas. Teismas sekmadienį leido jį suimti dviem mėnesiams. Policijai šis asmuo žinomas, 37 metų vyras ne kartą teistas už panašias veikas“, – sakė K. Janulevičienė.
Alytaus aps. VPK dėl šių įvykių pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 180 straipsnio 1 dalį dėl plėšimo. Įtariamajam gresia areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: