Dainavos žodis

Šventiškai atvertos keturių palatų durys

Vietoje buvusių įstaigos administracinių patalpų įkurtos keturios naujos palatos

Senolės džiaugiasi naujomis patalpomis.

Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centre iki šiol buvo 55 slaugos ir palaikomojo gydymo lovos. Kadangi jau pradėjo darytis norinčiųjų eilė, nutarta įrengti papildomai dar 12 slaugos lovų. Keturis mėnesius vykęs buvusių įstaigos administracinių patalpų remontas pagaliau baigtas – šventiškai atvertos keturių palatų durys. Čia įsikurs 12 senelių.
Prieš pat Naujuosius metus VšĮ Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centre – ypatingai šventinės nuotaikos. Vietoj buvusių įstaigos administracinių patalpų įkurtos papildomos keturios slaugos palatos.
Šventinę juostelę perkirpo Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis, jo pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, įstaigos direktorė Irma Maskeliūnienė.
„Slaugos poreikis Alytuje visada yra. Kaip žinia, mūsų visuomenė senėja ir tikrai stengiamės, kad alytiškiams būtų kuo daugiau patogios ir tinkamos vietos leisti laiką, gydytis. Čia yra 230 kvadratinių metrų patalpos, įrengta 12 lovų. Pagal poreikį būtų galima įrengti ir daugiau. Dirbdama komisijoje pamačiau, kad slaugos lovų stinga, žmonės laukia eilėse. Kartais stovi eilėje ir penki, šeši ar net devyni asmenys. Pagal mūsų gyventojų skaičių slaugos lovų plėtra yra sveikintinas dalykas ir mes tai darome“, – kalbėjo Alytaus vicemerė J. Šukevičienė.
Dabartiniai Medicininės reabilitacijos ir sporto centro Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pacientai jau keliasi į naująsias patalpas bei džiaugiasi, mat čia jaukiau, šviesiau bei šilčiau.
„Labai gera, esu treti metai šioje įstaigoje. Visas geras personalas, gydytojas labai nuoširdus žmogus. Labai direktorė gera. Visiems esu dėkinga, patenkinta“, – kalbėjo Alžbieta Laukaitienė. Jai pritarė ir kitos bičiulės, Regina Rinkevičienė ir Jadvyga Stagniūnienė, kartu gyvensiančios trise naujoje palatoje. „Džiaugiamės visos trys dėl šių naujų patalpų. Čia šiltesnės bus patalpos, ten šalčiau buvo. Čia bus jaukiau ir smagiau. Dėkojame visam medicinos personalui. Viskas čia labai gerai – maistas labai skanus, priežiūra“, – sakė moterys.
Įstaigos vadovė teigė, kad prieš tai čia buvo administracinės patalpos, o nuo šiol įsikurs seneliai.
„Darbus šioje įstaigoje kaip vadovė pradėjau nuo rugsėjo 3 dienos ir kartu prasidėjo darbas įkuriant šias patalpas. Taigi, statyba ne mano sritis, tačiau teko tapti ir statybininke, nes su Butų ūkiu derinome, kur durys, kur kranas, kur kriauklė. Darbai ėjosi sklandžiai. Jeigu ne tas gaisras ir evakuacija, planavome atverti duris prieš šventes, bet darbai buvo pristabdyti keletui savaičių. Būtų ūkis labai operatyviai ir greitai dirbo. Jų darbu esu patenkinta“, – sakė VšĮ Medicininės reabilitacijos ir sporto centro direktorė Irma Maskeliūnienė.
VšĮ Medicininės reabilitacijos ir sporto centre iki šiol buvo 55 patvirtintos slaugos lovos, dabar patvirtintos 67 lovos, iš jų trys paliatyvios.

Įvairios formos ir dydžiai Laikasnamams virtuvines plautuves paverčia praktiškomis ir lengvai prisitaikančiomis bet kurioje patalpos vietoje! https://www.laikasnamams.lt/virtuves-iranga/plautuves

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: