Dainavos žodis

Žalios rodyklės į Alytų grįš?

Alius Mikelionis

Nuėmus žalias lenteles spūstys miesto centre padidėjo.
R. Juonys įvardijo problemiškiausias sankryžas.

Gali būti, kad artimiausiu metu ant trijų labiausiai apkrautų Alytaus miesto sankryžų grįš ką tik nuimtos žalios rodyklės.
Susisiekimo ministerija leido grąžinti tokias lentele į sankryžas, kuriose susidaro daugiausia spūsčių. Tiesa, savivaldybės dar turės ministerijai įrodyti, kad sankryža tikrai apkrauta. Nuėmus lenteles paaiškėjo, kad dalis šviesoforų sistemų pasenusios ir techniškai neturi galimybės susiderinti su papildoma sekcija, todėl reikia atnaujinti valdiklius, kuriems tektų išleisti tūkstančius. Tuo tarpu vienos žalios lentelės grąžinimas atsieitų 36 eurus. Ji galėtų būti, kol šviesoforų sistemos būtų atnaujintos.
Tokių sankryžų, kur ėmė formuotis spūstys po sausio pirmosios, Alytuje trys. Jeigu ministerijos atstovams pavyktų įrodyti, kad sankryžoje neįmanoma sumontuoti papildomos sekcijos, žalios rodyklės būtų grąžintos į tris problemiškiausias Alytaus sankryžas: Pulko–Ulonų–Santaikos g., S. Dariaus ir S. Girėno–Vilniaus g. ir Jurgiškių–Likiškėlių–Jazminų–Raudonkalnio g.
Anot Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Rolando Juonio, metų pakaktų, kad šiose sankryžose būtų sumontuotos papildomos sekcijos, bet tam prireiktų tūkstantinių sumų, kurių būtų ieškoma miesto biudžete. Tuo tarpu tą pačią funkciją atliekančioms žalioms rodyklėms grąžinti prireiktų apie 300 eurų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: