Dainavos žodis

Pasnigus ir pašalus per dvi dienas – bene 40 traumų

Asociatyvi nuotr.

Savaitės pradžioje pasnigus ir pašalus ligoninės Priėmimo ir skubios pagalbos skyrių apgulė pacientai, kurie patyrė traumas. Per dvi dienas sumušimus, patempimus ir kaulų lūžius patyrė bene keturios dešimtys alytiškių.
Šios savaitės pirmadienį pasnigus ir pašalus ne vienam einančiam į darbą ar išvedusiam pavedžioti šuniuką pasivaikščiojimas baigėsi trauma. Nors iki trečiadienio ir vėl sniego beveik neliko, tačiau per pirmadienį ir antradienį Priėmimo ir skubios pagalbos skyriuje buvo apgultis.
„Tos dienos tikrai buvo siaubingos. Suskaičiavome, kad traumatologo konsultacijos pirmadienį prireikė net 23 alytiškiams, antradienį buvo kiek mažiau žmonių, tačiau traumas patyrė dar 14 žmonių. Po lietaus, sniego ar šalčio pas mus krūvis padidėja maždaug trečdaliu“, – kalbėjo gydytoja, Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus vedėja Vilma Krušnienė.
Jau trečiadienį kalbantis Priėmimo ir skubios pagalbos skyriuje buvo ramu, tačiau, anot gydytojų, pašalus labai pasijaučia pacientų su traumomis arba staigiu karščiavimu banga.
Gyventojai dar neįprato prie slidesnių paviršių, tad pašalus patariama būti atidesniems ir saugoti savo sveikatą.
„Išėję iš namų jau matome, kad slidu, tad vyresniems žmonėms patariu pasiimti lazdelę ar įsikibti kompanionui į parankę, nes net ir pabarsčius šaligatvius vis tiek yra nesaugu. Vyresni žmonės lai atideda pasivaikščiojimus. O ir jaunesni lai saugo savo sveikatą“, – sakė Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus vedėja V. Krušnienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: