Dainavos žodis

Girti vairuotojai už vairo sėsti vis dar nevengia

Moteris sukėlė masinę avariją.

Alius Mikelionis

Penktadienį (sausio 17 d.) po devynių ryte Putinų gatvėje susidūrė trys automobiliai. Važiuojant nuo Pramonės rajono prie raudono šviesoforo signalo sustojo automobiliai. Tuo metu iš galo atlėkė moters vairuojamas „Citroen“. Transporto priemonė rėžėsi į „Opel“, o šis į priekyje stovėjusį „Volvo“. Pirminiais duomenimis, medikų pagalbos prireikė opelyje buvusiems dviem žmonėms, „Volvo“ vairuotojas nenukentėjo. Avariją sukėlusi moteris taip pat nesusižalojo, mat išsiskleidė „Citroen“ oro pagalvės. Pareigūnai patikrino į automobilius įsirėžusios moters blaivumą. Patikros metu alkotesteris parodė 2,81 promilės girtumą. Moteris teisinosi, esą ketvirtadienį mirė jos vyras.
Už važiavimą, kai nustatomas sunkus girtumo laipsnis, vairuotojui gresia baudžiamoji atsakomybė, teisės vairuoti praradimas ir tūkstantinė bauda.

„Mercedes Benz“ vairuotojui nustatytas vidutinis girtumas

Dar vienas girtas vairuotojas įkliuvo pareigūnams artėjant vidurnakčiui. Luksnėnuose, Senojo plento gatvėje, nuo kelio į griovį nulėkė E klasės „Mercedes Benz“, vairuojamas 1987 metais gimusio vyriškio. Apie tai pareigūnams pranešė gyventojai. Įvykio vietoje buvusiam vyrui nustatytas beveik dviejų promilių (1,98 prom.) girtumas. Jis neigė vairavęs, bet pareigūnai pastebėjo skrandžio turinį ant vyriškio drabužių ir automobilio vairo. Tuomet vyriškis prisipažino. Antros patikros metu alkotesteriu užfiksuotas vidutinis, 1,77 promilės, girtumas. Dėl to vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į Alytaus apskrities VPK areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Avarijos metu žmonės nenukentėjo, apgadinta tik „Mercedes Benz“ priekinė ir galinė dalis. Automobilį išgabeno evakuatorius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: