Dainavos žodis

Aukštas pareigas užimantiems ugniagesiams įtarimai

Štai taip užgesinus gaisrą ant rankų kilnojamas Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Algirdas Bautronis. Dabar jam pareikšti įtarimai.

Ikiteisminiame tyrime dėl Alytuje įsikūrusioje padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilusio didžiulio gaisro pranešimai apie įtarimus įteikti jau septyniems asmenims – šis sąrašas pasipildė dviem Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojais. Įtarimai pareikšti tarnybos viršininkui Algirdui Bautroniui ir jam pavaldžiam pareigūnui Sauliui Mockevičiui.
Prokurorų teigimu, pareigūnai įtariami tarnybos pareigų neatlikimu. Pranešama, kad šioje byloje apklausti 109 liudininkai, atliktos 23 apžiūros, pateikti 158 paklausimai. Pasak prokurorų, nauji įtarimai susiję su aplinkybe, kad padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ nebuvo vykdoma tinkama priešgaisrinė priežiūra, Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai šio objekto netikrino. Pats A. Bautronis tikina savo kaltės nematantis.
„Aišku, aptemdė nuotaiką. Džiaugtis nėra kuo, bet bandysime apsiginti. Negaliu komentuoti, dėl ko man pareikšti įtarimai. Noriu pasakyti, kad nebuvo tas objektas kontroliuojamas mūsų tarnybos. Aš jaučiuosi nekaltas. Pabandysiu apsiginti. O kad nesureguliuoti mūsų teisės aktai, tai daugiau valstybės reikalas, o ne mano. Esu kol kas nuo pareigų nenušalintas. Pats nesijaučiu kaltas, o ugniagesiams už didvyrišką darbą labai dėkoju dar kartą“, – trečiadienį po pietų komentavo Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas A. Bautronis.
Alytaus meras Nerijus Cesiulis sako negalintis vertinti to, kas buvo iki gaisro. „Aš galėčiau vertinti tas dešimt dienų, kai buvome kartu gaisre, tų žmonių pasiaukojimą negailint savo sveikatos ir gyvybės. Man sudėtinga vertinti, kas buvo iki to, nes tai ne savivaldybei, o departamentui pavaldi įstaiga. Jie padarė didelį darbą, visi gaisrininkai. Jie užgesino gaisrą be didelių nuostolių, traumų ar netekčių. Tai buvo padaryta profesionaliai. O kas tikrino, ar pats vadovas eina į kiekvieną objektą, ar tai daro specialistai, aš nežinau. Ar viską gaisro metu padarė departamentas, ar įstatymai tinkamai veikia, čia turėtų atsakyti teisinės institucijos“, – kalbėjo N. Cesiulis.
Alytaus meras kiek ironizuoja, kad apie „Ekologistikos“ vadovo atsakomybę kol kas nekalbama. „Ką ugniagesiai padarė dėl Alytaus, esame jiems dėkingi ir skolingi iki šiol. Aš ir tikėjausi, kad kažkas bus apkaltintas, nes Lietuvoje taip paprastai būna. Tikėjausi, kad bus kažkoks Jonas, kuris laikė „šlangą“ ne iš kairės, o iš dešinės. Turėjo jis būti apkaltintas. Bet pasirinko aukštesnį vadovą. Bet kodėl mes nekalbame apie įmonę, kuri tas padangas atvežė, niekas nekalba apie „Ekologistiką“, bet mes kalbame apie gaisrininkus“, – sakė Alytaus meras.
Visiems įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. Baudžiamasis kodeksas už šias nusikalstamas veikas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: