Dainavos žodis

Kaip išsirinkti tinkamą kuprinę?

Foto: Pexels.com

Nesvarbu, ar kuprinės jums reikia mokykloje, universitete, darbe, einant į žygius – visais atvejais ji turi būti patogi, talpi ir saugi jūsų sveikatai. Pradinių klasių mokiniams rekomenduojamos kuprinės su kieta nugara, kad vaikai vaikščiotų išsitiesę. Tačiau renkantis kuprinę tai nėra pats svarbiausias kriterijus. Pakalbėkime apie tai, kaip išsirinkti tinkamą kuprinę, puikiai tinkančią jūsų veiklai.

Svarbiausios kuprinės ypatybės

Jeigu kuprinę nešiojate retai arba labai trumpais laiko tarpais, tada daug dėmesio į jos struktūrą kreipti nėra būtina – tiesiog įsitikinkite, kad visi jūsų daiktai tilps ir sėkmingai ja naudokitės. Tačiau tiems, kurie kuprinės ieško kaip kasdienio pagalbininko, kaip būtino kompaniono kelionėse, būtina atskirti blogą kuprinę nuo geros.

  • Kuprinės apačia turi būti ne žemiau nei jūsų klubai. Idealiausia kuprinės apačios padėtis yra 4-5 centimetrai virš juosmens. Per žemai kybant kuprinė visą apkrovą perduoda jūsų pečiams, kas yra labai kenksminga stuburui.
  • Pasirūpinkite, kad visi diržai, ypatingai juosiantys pečius, būtų platus. Siauri diržai kels diskomfortą ar netgi skausmą, kai kuprinę pakrausite reikmenimis.
  • Visi, kas nešioja kuprines, būtinai turi skirti dėmesio abiejų diržų ilgiui – kuprinė turi kabėti lygiai, kad krūvis abiems pečiams pasiskirstytų tolygiai. Todėl rinkdamiesi kuprinę atkreipkite dėmesį, ar pagrindiniai diržai reguliuojasi lengvai ir patikimai.
  • Rinkitės kuprinę su juosmens diržu. Daugelis ignoruoja šią ypatybę, tačiau ji yra viena svarbiausių. Jeigu kuprinė nešiojama pritvirtinant ją prie juosmens diržu, tada kuprinės svoris „krenta“ ant klubų, o ne ant pečių.

Nešiodami kuprinę įsitikinkite, kad ji tvirtai prigludusi prie jūsų nugaros ir einant ji nejuda pagal inerciją. Kiek galima dažniau naudokite papildomus pečių ir juosmens diržus, o kuprinę laikykite juosmens lygyje. Tinkamai užsidėję kuprinę suprasite, kad net ir didelio svorio gabenimas gali būti visai nesudėtingas.

Foto: Pexels.com

Dar keletas patarimų

Kuprinių pasirinkimas yra didelis, kadangi pirkėjų poreikiai yra skirtingi. Todėl ir jūs pirmiausiai turėtumėte įvertinti savo poreikius. Pavyzdžiui, jeigu ruošiatės keliauti į kelių dienų žygį, tada jums reikės bent 40-50 litrų talpos, tuo tarpu kasdieniam naudojimui ir kelionėms į mokyklą pakaks 15 litrų talpos kuprinės.

Ruošiantis į kelionę sunkesnius daiktus dėkite į skyrius, kurie yra arčiau jūsų nugaros. Tokiu atveju svorio centras bus jums patogesnėje vietoje. Ir atminkite – tvirtindami juosmens diržą įsitikinkite, kad jis yra virš jūsų viršutinės klubų kaulo dalies. Užeikite į www.senukai.lt ir pamatysite, kurios kuprinės bei kitos turizmo prekės yra tinkamiausios jums!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: