Dainavos žodis

Medikų patikrintas iš Alytaus atvežtas kinas koronavirusu neserga

Antradienį Sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad iš Alytaus atvežtas Kinijoje lankęsis vyras, kuriam buvo pakilusi temperatūra, koronavirusu neserga.

Pirmadienį apie 14 valandą Alytuje gyvenantis ir neseniai iš Kinijos grįžęs kinų tautybės vyras išvežtas į Kauno klinikas dėl įtarimų, jog gali būti koronaviruso nešiotojas. Į greitosios medicinos pagalbos medikus kreiptasi, mat vyras pradėjo karščiuoti.
Laimei, po tyrimų Kauno klinikinėje ligoninėje paaiškėjo, kad vyras nėra koronaviruso nešiotojas.
Vilkintys specialiais kostiumais Alytaus rajono Greitosios medicinos pagalbos medikai pirmadienį skubėjo į Alytaus miesto centre esantį namą. Medikai gavo pranešimą, kad sunegalavo čia gyvenantis vyras – jis pradėjo karščiuoti. Greitosios medikai atvyko į Alytuje esantį namą ir į Kauno klinikas išgabeno 39-erių kinų tautybės vyriškį, kuris Lietuvoje gyvena 7 metai.
Didžiausia panika kilo dėl to, kad sunegalavęs vyriškis yra neseniai grįžęs iš Kinijos, kur siaučia koronavirusas. Vyriškis iš Kinijos grįžo vasario 4 dieną. Netoliese esančių atsisveikinimo namų „Gailestis“ darbuotojai sako matę atvykusius greitosios medikus.
„Kolega pasakė, kad atvyko greitoji, o medikai vilki specialiais apsauginiais kostiumus, kaip matome per televiziją Kinijoje. Tikrai labai baisu. Regis, Kinija taip toli, o įtarimai virusu jau čia pat. Žmonės keliauja, tad nežinia, kada kas nutiks“, – kalbėjo UAB „Gailestis“ vadybininkė Agnė.
Šaltinių duomenimis, vyriškis, parskridęs iš Kinijos, buvo tikrinamas oro uostuose, tačiau jokių užkrato požymių nebuvo.
Antradienį Sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad iš Alytaus atvežtas Kinijoje lankęsis vyras, kuriam buvo pakilusi temperatūra, koronavirusu neserga.
Buvo gautas neigiamas mėginio tyrimo rezultatas, žmogus nėra užsikrėtęs koronavirusu.
Pirmadienį skelbta, kad iš Kinijos, kurioje nuo sausio pabaigos fiksuojamas naujojo koronaviruso COVID-19 protrūkis, beveik prieš dvi savaites grįžusiam vyrui pakilo temperatūra, tačiau kitų simptomų, siejamų su naujuoju koronavirusu, nenustatyta. Nuo to laiko, kai koronaviruso protrūkis buvo užregistruotas gruodžio mėnesį, pasaulyje juo užsikrėtė daugiau nei 71 tūkst. žmonių, vis dėlto naujų atvejų skaičius pradėjo mažėti.
Virusas jau pražudė daugiau kaip 1,7 tūkst. žmonių, daugiausia Kinijoje. Dėl šio viruso rizikos Kinijoje lankęsi žmonės, pajutę gripo simptomus, prašomi nedelsiant skambinti į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112, pateikti susirgimo aplinkybes ir vykdyti medikų rekomendacijas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: