Dainavos žodis

Surinktos akcijos lėšos – ir vieniems vaikus auginantiems vyrams

Tryliktą kartą organizuota kalėdinė paramos akcija „Gerumo žvaigždė 2019“ baigėsi, o organizatorė bendrovė „Lankava“, susumavusi rezultatus, džiaugiasi galėjusi prisidėti prie sunkiai besiverčiančių šeimų gyvenimo, jų buities pagerinimo.
Tryliktą kartą organizuota paramos akcija „Gerumo žvaigždė 2019“ baigėsi prieš praėjusias Kalėdas, o susumavus rezultatus dovanos Alytaus Raudonojo Kryžiaus globojamoms šeimoms įteiktos prieš keletą dienų. Įmonės „Lankava“ klientų, akcijos rėmėjų dėka buvo surinkta 6500 eurų, už kuriuos buvo nupirkta dovanų čekių, kad šeimos, ypač vienos mamos ar vieni vyrai tėvai, auginantys net po keletą atžalų, galėtų išsirinkti labiausiai trūkstamų daiktų.
„Kalėdų visi laukiame, o štai jos pas mus atėjo antrą kartą, mat mūsų globojamos šeimos gaus dovanų. Esame labai dėkingi ir laimingi, kad Kalėdas vėl sugrąžino „Lankava“, kad atkreipė dėmesį“, – sakė Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Alytaus skyriaus vadovė Aldona Turauskytė.
UAB „Lankava“ marketingo vadovas Rimas Švedkauskas, kartu su įmonės kolektyvu įteikdamas čekį teigė, jog su šeimomis, gausiančiomis paramą, jau yra susipažinę. „Kai kurias šeimas aplankėme. Kai kurių šeimų pavyzdžiu, nenurodant konkrečiai, kas jie, kvietėme klientus atkreipti dėmesį, kad parama tikrai tikslinga“, – sakė R. Švedkauskas.
„Jau prisilietėme prie šių šeimų. Džiaugiamės, kad gražiai auklėjate vaikus, kad Alytuje yra tokios šeimos, tokie vaikai, stebėsime, kaip jūs augate. Jeigu reiks – padėsime“, – sakė UAB „Lankava“ personalo vadovė Marija Jurgelionienė.
Beveik kiekvieno paramos gavėjo istorija verta atskiro pasakojimo, o gal net ir aštraus siužeto filmo. Tiesa, dabar jau su laiminga pabaiga. Štai Gediminas Maksimavičius vienas augina tris sūnus, ir ne našlys…Tačiau nesiskundžia, džiaugiasi pagalba iš šalies.
„Malonu, kai kažkas padeda iš šalies. Man auginti tris sūnus sekasi puikiai, nesiskundžiu. Buitis yra, toks gyvenimas, tačiau eini tuo keliu. Sunku nėra, patys sūneliai daug ką pasidaro, aš, žinoma, kontroliuoju, prašau, kad mokytųsi, stengtųsi. Derinu darbą ir veiklas su vaikais“, – kalbėjo G. Maksimavičius.
Visiems susirinkusiems pagrojo be galo talentingos, tėvelio auginamos Romualda ir Kristina. Romualdas Vadapolas, matydamas, kaip groja dukros, nesuvaldo pasididžiavimo ašarų. Jo kelyje buvo visko, tačiau pasirinko šviesų ir prasmingą, rūpinasi dukrų auklėjimu ir išsilavinimu.
„Iš pradžių maniau, kad bus sunkiau. Man teko rinktis tarp pelningo darbo užsienyje ir mergaičių auginimo. Vienai buvo pusė metukų, kitai dveji. Dabar, žiūrint iš šios pozicijos, džiaugiuosi, kad pasirinkau šį kelią. Kai pasišvenčiau jas auginti, pradėjau leisti į įvairius užsiėmimus. Muzikos mokykloje mokytojai pastebėjo, kad mergaitės turi ir klausą, ir balsą. Abi įstojo į Čiurlionio meno mokyklą“, – kalbėjo R. Vadapolas.
Dėkodamos už paramą, šeimos ir jų vaikai „Lankavos“ kolektyvui išsakė padėkos žodžius. Taip pat visiems kaip dėkingumo ženklą padovanojo medaus, vėliau visi pasivaišino arbata ir saldumynais.
UAB „Lankava“ kolektyvas dėkoja savo klientams ir rėmėjams, kurie savo indėliu prisidėjo prie Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Alytaus padalinio globojamų šeimų ir asmenų gerovės.

image description
Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: