Dainavos žodis

Kone miesto centre – sklypas su neaiškios kilmės medžiagomis

Skaitytojo atsiųsta nuotrauka.

Goda Čiginskaitė

Į redakciją atskriejo laiškas, kuriame buvo prisegtos iškalbingos nuotraukos – netoli miesto centro apleistame sklype stūkso krūvos iškastų žemių bei neaiškios kilmės juodos spalvos medžiagos. Paaiškėjo, jog sklypo savininkas jau kreipėsi į Alytaus miesto savivaldybę, prašydamas padėti sutvarkyti ir išvežti sukietėjusį bitumą.
Skaitytojas elektroniniu laišku nurodė koordinates, kur bene miesto centre, Raižių ir Subartonių gatvėse, apleistame sklype vaizdas ne iš maloniųjų. Matosi, kad vykdyti žemės kasimo darbai, o radus neaiškios kilmės medžiagų, iš pažiūros sukietėjusio bitumo, darbai sustojo.
Alytaus mero pavaduotojas Šarūnas Klėgeris antradienį susitiko su savivaldybės teisininkais ir tarėsi, ar galima pagelbėti sklypo savininkui, mat pasirodo, savininkas jau kreipėsi pagalbos, kad savivaldybė savo lėšomis padėtų sutvarkyti sklypą. Deja, teisiškai savivalda į privataus asmens turto pagerinimą biudžeto lėšų investuoti negali.
„Mes viską žinome, tačiau padėti negalime, mat sklypas privatus. Kiek mums žinoma, sklypą grąžino Nacionalinė žemės tarnyba. Ar savininkas žinojo, kad sklype yra toks „lobis“, ar ne, negaliu atsakyti“, – kalbėjo Alytaus mero pavaduotojas Š. Klėgeris.
Aplinkosaugininkų teigimu, sukietėjęs bitumas kol kas jokio pavojaus aplinkai nekelia, tačiau jo tiesiog užkasti nevalia, sklypo savininkas turės atliekas išvežti. Šioje teritorijoje Nacionalinė žemės tarnyba suformavusi sklypus piliečių nuosavybės atstatymui.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: