Dainavos žodis

Nepatenkintos politikų sprendimu bendruomenės ruošiasi teismams

Goda Čiginskaitė

Prieš savaitę Alytaus miesto taryboje Alytaus švietimo tinklo pertvarkos klausimas buvo svarstomas daugiau nei dvi valandas. Bendruomenės politikų sprendimu nusivylė, mat šis buvo nepalankus.
Sprendimo projektą pristatęs Alytaus miesto savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas akcentavo, kad tarybai pristatomas pertvarkos planas jau yra stipriai pakoreguotas, atsižvelgiant į bendruomenių ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pasiūlymus. Kalbėjo užsiregistravę bendruomenių, kurias konkrečiai liečia pertvarka, nariai. „Sakalėlio“ pradinės mokyklos bendruomenė ir vadovybė teigė kategoriškai nesutinkantys būti jungiami prie Vidzgirio progimnazijos.
„Drevinuko“ bendruomenės atstovai taip pat prašė tarybos narių įsiklausyti bei davė užuominą politikams, kad nuo meilės iki neapykantos – tik vienas žingsnis.
Už tai, kad būtų reorganizuojamas „Drevinukas“, balsavo 12 tarybos narių, 11 buvo prieš. Iš mokyklos-darželio jo statusas bus keičiamas į lopšelio-darželio. „Sakalėlio“ likimą nulėmė mero balsas, mat balsai pasiskirstė vienodai: už „Sakalėlio“ pertvarką balsavo 11 politikų, 11 buvo prieš. „Sakalėlio“ pradinė mokykla būtų prijungiama prie Vidzgirio progimnazijos. O siekiant užtikrinti „Sakalėlio“ pradinės mokyklos mokinių ugdymo savitumą – etninės kultūros, tautinių papročių ir amatų puoselėjimą – „Sakalėlio“ mokyklos direktorę bus siūloma paskirti Vidzgirio progimnazijos vadove.
Dėl Suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos pokyčių 13 tarybos narių balsavo už, 10 buvo prieš. Atsižvelgiant į ministerijos rekomendacijas, ši mokykla bus likviduojama, o Suaugusiųjų ir jaunimo klasių asmenų ugdymas perduodamas Alytaus profesinio rengimo centrui. Saugaus eismo klasė ir Rusų šeštadieninės mokyklos veikla bus perduota Likiškėlių progimnazijai. Alytaus suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos direktorius bus paskirtas Likiškėlių progimnazijos direktoriumi. Suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos pastatas bus privatizuojamas arba naudojamas kitoms miesto bendruomenės reikmėms, o moderni sporto salė perduota Alytaus sporto ir rekreacijos centrui.
Mokyklų atstovai neslėpė nusivylimo, teigė nepagailėsiantys jėgų ir laiko kreiptis į teismą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: