Dainavos žodis

Koronavirusas diktuoja didelius gyvenimo pokyčius

Koronaviruso tyrimo punktas dirbs visą parą. Prieš atvykstant reikia užsiregistruoti karštąja linija telefonu 1808.

Dėl ekstremalios situacijos Alytuje taip pat pradeda veikti koronaviruso tyrimo punktas. Savivaldybės skiria ypatingą dėmesį grįžtantiems iš užsienio ir nustatomos saviizoliacijos vietos, rūpinamasi, kad seneliams maisto produktai būtų pristatyti į namus, gaunantiems nemokamą maitinimą vaikams ruošiami sauso maisto daviniai. Savivaldybės, joms pavaldžios įstaigos dirba nuotoliniu būdu.
Visa tai – koronaviruso diktuojami gyvenimo pokyčiai.

Rajone – priemonės suvaldyti viruso plitimui
Grįžusieji iš rizikingų šalių apie tai turi pranešti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui ir 14 dienų izoliuotis namuose. Alytaus rajono gyventojams, neturintiems galimybių saviizoliacijai namuose, numatytos apgyvendinimo vietos.
„Atrodė, kad bus paprasčiau. Buvome numatę 2 vietas – Daugų gimnazijos bendrabutyje ir irklavimo bazėje. Bet kas teiks paslaugas, kas prižiūrės – susidūrėme su personalo problema. Personalas, kuris turėtų aptarnauti, išreiškė daug nerimo, nepadėjo įtikinėjimai. Todėl dabar vedamos derybos su privatininkais, kur bus užtikrintas ir apgyvendinimas, jeigu bus simptomai. Jie ten bus karantinuojami, bet už maistą teks susimokėti. Kitas variantas: kurie neturi ypatingų įtarimų, tačiau saugumo sumetimais nori izoliuotis, jiems taip pat pasiūlysime patalpas, tačiau už gyvenimą ir maitinimą teks susimokėti. Taigi, beliko tik organizaciniai sprendimai, kuriuos administracijos direktorė suorganizuos“, – sakė rajono meras Algirdas Vrubliauskas.
Objektus, kur bus karantinuojami žmonės, padės saugoti šauliai. „Turėjome gerą diskusiją su Šaulių sąjungos vadovu. Jie tvarką prižiūrės, kad karantinuojamas žmogus neišneštų kudašiaus. Jeigu vietų truks privačiame sektoriuje, karantinavimas vyks Dauguose. Šauliai įsipareigojo mums padėti, o mes juo aprūpinsime pirštinėmis, batais, gal net kombinezonais. Dar ne visas priemones turime, bet per keletą dienų turėsime“, – kalbėjo rajono meras.
Alytaus rajono vaikams, gaunantiems nemokamą maitinimą mokyklose, bus skiriamas sausas davinys, atitinkantis visus sveiko maisto reikalavimus. Tokių priemonių jau imamasi, 10 dienų daviniai bus pradėti dalinti kitos savaitės trečiadienį.
„Kai kuriose teritorijose yra net iki 60 procentų vaikų, kurie gauna nemokamą maitinimą. Na, pirmiausiai užduotis tėveliams – pasirūpinti vaikais. Tačiau žinom, kad pinigų neturi, kiti ne visai atsakingi. Dėl to norime, kad vaikai karantino metu gautų visavertį maistą. Užtruks, kol laimėtojas ar maitintojas suruoš paketus, nes yra maisto produktų trūkumas. Paketai bus visaverčių produktų, kurie atitinka visus sveiko maisto aprašus. Planuojame, kad paketai bus paruošti kitam trečiadieniui. Ir geltonieji mokyklų autobusiukai išvežios į namus“, – informavo meras.
Operacijų vadove paskirta mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė. Esant poreikiui dėl apgyvendinimo, aprūpinimo maistu, būtiniausiomis prekėmis prašome kreiptis į D. Kitavičienę, tel. 8 611 302 59, el. paštas dalia.kitaviciene@arsa.lt.

Koronaviruso tyrimų punktas
Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis pirmiausiai savo feisbuko paskyroje pasidalijo informacija: kad iš užsienio grįžtantys žmonės saugiai pasiektų namus arba karantinavimo vietą, juos parveš specialus autobusas. Visiems izoliuotiems alytiškiams į namus ar karantinavimo vietą bus atvežta maisto.
Pabrėžiama, kad bus imtasi visų priemonių, jog tiems, kuriems koronavirusas kerta skaudžiausiai, t. y. vyresnio amžiaus žmonėmis, ieškoma galimybių atvežti maisto produktų.
Alytuje karantinavimo vieta – miesto stadiono sportininkų namai, Birutės g. 34. Jeigu pritrūktų vietos, bendradarbiaujama su viešbučiais.
Grįžusiems iš užsienio ir neturintiems galimybės izoliuotis namuose dėl apgyvendinimo, maitinimo ar kitų reikalingų paslaugų prašoma skambinti koordinatoriams Robertai Samuolytei-Kiselienei, tel. 8 693 55005, arba Antanui Butkevičiui, tel. 8 620 24321. Jie suteiks visą reikalingą pagalbą. Taip pat galima rašyti el. p. karantinas@alytus.lt.
Prie Alytaus kultūros centro, Pramonės gatvėje, yra koronaviruso tyrimų punktas. Alytuje bus aptarnaujamas visas Dzūkijos regionas, specialistai dirbs 24/7. Nemokama koronaviruso informacijos karštoji linija 1808.
„Nuoširdžiai Jūsų visų prašau: būkite sąmoningi ir atsakingi. Paprotinkite tuos, kuriems jūra iki kelių. Būkite namuose. Šiandien sustokime, kad susitiktume dar kartą“, – į žmones kreipiasi Alytaus meras N. Cesiulis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: