Dainavos žodis

Pasienyje nutįso pusšimčio kilometrų sunkvežimių eilė

Tvarką kontroliuoja policijos ekipažai.

Alius Mikelionis

Atnaujinus sienų kontrolę Lietuvos–Lenkijos pasienyje ties Kalvarijos pasienio punktu susidarė milžiniška sunkvežimių eilė. Vairuotojai skaičiuoja, kad per valandą nuvažiuoja kiek daugiau nei kilometrą.
„Pirmadienį atsistojome į eilę netoli Kalvarijos. Stovime jau tris su puse valandos ir nuvažiavome kiek daugiau nei du kilometrus. Iki sienos dar maždaug 12 kilometrų. Geriausiu atveju tik artėjant nakčiai kirsime sieną“, – sakė vairuotojas iš Baltarusijos.
„Stovim eilėje dvi tris valandas. Nuvažiavom kelis kilometrus, o iki sienos dar 12–13 kilometrų, problema. Geriausiu atveju įvažiuosiu į Lenkiją po aštuonių valandų. Ryte, kai įvažiavau į Lietuvą, eilė buvo apie 10–12 kilometrų, o po pietų jau 20. Aš pasirūpinęs maistu ir vandeniu. Tikiuosi greitai pasiekti namus, bet yra vairuotojai, kurie važiuoja iš Maskvos ar Sankt Peterburgo, jiems tai problema. Į tualetą nueiti galima tik už kelių kilometrų arba į mišką“, – situaciją pasienyje komentavo vilkiko vairuotojas iš kaimyninės Lenkijos.

Pasienyje 50-ies kilometrų eilė.


„Kai pirmadienį stojau į eilę, buvo 17 kilometrų iki Lietuvos-Lenkijos pasienio punkto. Sako, kad dabar eilė ilgesnė. Kad dar būtų tik šis pasienio punktas… Bet mes važiuosime per Čekiją, Austriją, Vengriją. Kaip ten, neaišku. Siunčia mus neaišku ir kur, ir kodėl. Priekyje važiuoja du kolegos. Jie išvažiavo viena diena anksčiau, bet Lenkijos dar nepravažiavo, jeigu Čekijoje bus eilės, skambins. Jie sekmadienį čia laukė septynias valandas. Maisto turiu, jau mačiau, kad pravažiavo automobilis su biotualetais. Panašu, išdėlios. Dar daug sienų teks kirsti. Kalbama, kad Lenkijos-Vokietijos pasienyje eilė – 100 kilometrų“, – kalbėjo iš Latvijos atvykęs vairuotojas.
Atvykusiuosius prie pasienio pasitinka ir pasieniečiai, ir Lietuvos kariuomenės kariai, ir policijos ekipažai. Vilkikų vairuotojai, ketinantys palikti Lietuvos teritoriją, yra tikrinami lenkų pasieniečių. Prie pat įvažiavimo į šią šalį matuojama vairuotojų temperatūra. To pakanka, kad susiformuotų milžiniška vilkikų su priekabomis eilė, kuri antradienį nutįso 50 kilometrų. Dar pirmadienį LR ministras pirmininkas S. Skvernelis žadėjo inicijuoti derybas su Lenkija dėl papildomo sienos kirtimo punkto atidarymo, jei eilės neišnyks per kelias dienas. Eilės pasienyje ties Kalvarija turėtų sumažėti, mat trečiadienį vilkikams atidarytas Lazdijų-Ogrodnikų pasienio punktas.
Eilės į Lenkiją ištįso, kai griežtos patikros pasienyje imtasi dėl koronaviruso plitimo.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: