Dainavos žodis

Ruošiamasi ir netekties atvejams

Sveikatos apsaugos ministerija ruošiasi ir blogiausiam scenarijui, nurodo parengusi taisykles, rekomendacijas, kaip laidoti ir šarvoti mirusius nuo koronaviruso, tam ruoštis skatina Europos ir pasaulio skaudi patirtis. Šių paslaugų lyderė Alytaus regione bendrovė „Skausmo užuovėja“ teigia pasiruošusi ekstremaliai situacijai, mat palaikų paėmimo, transportavimo ir paruošimo procesuose dalyvaujantys asmenys tinkamai parengti, paslaugas atlieka dėvėdami specialią aprangą ir apsaugos priemones. Mirusiojo šarvojimas draudžiamas patalpose, kurioms nėra išduotas leidimas-higienos pasas, tad rekomenduojame rinktis atsakingai, mat parapijų ar bendruomenių salės neatitinka griežtai nustatytų reikalavimų.
„Skausmo užuovėjos“ vadovai patvirtino, jog ir šiuo laikotarpiu, nors Alytaus regione kol kas neužfiksuotas nei vienas susirgimo atvejis, tačiau, kaip ir visoje Lietuvoje, taiko specialias priemones – šarvojimo salės ir pagalbinės patalpos papildomai dezinfekuojamos. Vertinant susiklosčiusią situaciją, atsisveikinti su mirusiuoju leidžiama tik pačiam artimiausiam giminaičių ratui. Blogiausiu atveju palaikus įmonė turi galimybes šaldymo patalpoje laikyti ne mažiau kaip 2 savaites.
„Skausmo užuovėjos“ vadovai teigia, kad šia tema sulaukiama daug klausimų telefonu, kaip elgtis nelaimės atveju, ir patikina, kad imantis visų atsargumo priemonių paslaugos bus teikiamos atsakingai, saugiai ir kokybiškai.
Konsultacijos teikiamos telefonu +370 676 33100.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: