Dainavos žodis

Rajono savivaldybė prisidės prie darželiuose ugdomų vaikų išlaikymo

Alytaus miesto ir rajono merai, politinių jėgų lyderiai ilgai diskutavo, iki rado abiem šalims priimtiną sprendimą.

Susitikę Alytaus miesto ir rajono vadovai, politinių partijų lyderiai sutarė, jog rajono vaikams vietos miesto darželiuose tikrai bus, jų registravimas nebus ribojamas. Tiesa, nuo rugsėjo
1-osios rajono savivaldybė prisidės prie rajono ikimokyklinukų ugdymo mieste.
Vaikai, kuriems jų gyvenamoje vietoje Alytaus rajone nebus galima pasiūlyti vietos darželyje, galės ugdymo įstaigą lankyti mieste, tėvams deklaruoti gyvenamosios vietos mieste tikrai nereikia. Tokį susitarimą priėmė Alytaus miesto ir rajono vadovai, politinių partijų lyderiai.
„Buvo sutarta vienareikšmiškai, kad mūsų visi vaikai bus talpinami miesto darželiuose, kitose ugdymo įstaigose be apribojimų. Visa tai vyks nuo rugsėjo 1 dienos. O nuo tos dienos rajono savivaldybė prisidės finansiškai. Dar skaičiuojame. Tikiuosi, papildomos išlaidos nebus didelės. Bet, pirmiausiai, mums rūpi vaikas, jo interesai, kad streso nepatirtų tėveliai, o politines ambicijas dedame į šalį. Po teismus nesinori vaikščioti, nes įkaitais taptų vaikai. Džentelmeniškai su miestu sutarėm“, – kalbėjo Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.
Kiek konkrečiai finansiškai rajono savivaldybė prisidės, kol kas neatskleidžiama, mat skaičiai tikslinami. „Tai dalinis prisidėjimas, skaičių nenorėčiau minėti. Dar laukia tiek miesto, tiek rajono tarybos sprendimai. Bus pasirašoma politinė deklaracija politinių partijų lygmeniu. Kalbame apie likusius trejus kadencijos metus, kad daugiau negrįžtume prie šio klausimo prieš rinkimus, prieš kiekvieną biudžetą. O nauja taryba, ir viena, ir kita, galės viską peržiūrėti“, – sakė pašnekovas.
Alytaus rajono savivaldybė ir pati sieks plėsti lopšelių-darželių tinklą savo teritorijoje. „Žinoma, mes savo tinklą plėsime. Kol kas skaičiuojame. Venciūnuose pradėsime daryti remontą – ten, planuojame, bus dvi darželinukų grupės. Mano didelis noras – modulinis darželis – turėtų atsirasti sodininkų bendrijoje „Nemunas“, kur yra 100 jaunų šeimų. Ir tai ne pabaiga. Jeigu bus poreikis, ir Simne. Tinklą rajone plėsime“, – apie netolimus planus kalbėjo rajono vadovas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: