Dainavos žodis

Pastato vaiduoklio uždengimo išlaidos bus išieškomos iš savininko

Specialiu tentu bus uždengtas visas pastatas.

Jau bene savaitę vyrai pluša dengdami milžinišką pastatą vaiduoklį, kuris miesto reprezentacinėje vietoje ne vieną dešimtmetį kenkė įvaizdžiui. Be to, pasitaikydavo, jog į teritoriją įsprukę paaugliai išdykaudavo, taip keldami pavojų savo sveikatai.
„Šis pastatas turbūt toks pats senas, kaip ir šiuolaikinis Alytaus centras. Jis pradėtas statyti sovietmečiu, senieji alytiškiai mena jį. Tai tarsi turėjo būti inžinierių namai. Po to prasidėjo sunkūs, vėl geri, vėl sunkūs, vėl geri laikai. Keitėsi savininkai. Miestelėnai tai paburnodavo, tai vėl užsimiršdavo. Šis pastatas tarsi reliktas, atspindis tam tikrą miesto raidos laikotarpį. Bet noriu paminėti, kad tai, kas dabar vyksta – pastatas uždengiamas – įgyvendinamas tarybos sprendimas dėl vizualinės taršos. Tai nėra galutinis sprendimas, tai laikinas variantas. Neterš tos vizualinės aplinkos taip stipriai kaip iki šiol. Dirbsime toliau, kad jis būtų įveiklintas“, – kalbėjo Alytaus mero pavaduotojas Šarūnas Klėgeris.
Pastato uždengimas specialiu tentu kainuos apie 10 tūkst. eurų. Alytaus mero pavaduotojas teigė, jog suma bus išieškota iš savininko.
„Pastato savininkų peripetijos nuolat kinta. Šiuo metu dengiamas savivaldybės lėšomis ir bus kalbama su savininkais, kad pagal vizualinės taršos tvarką, kuri priimta pernai, iš savininko bus reikalaujama kompensuoti“, – sakė pašnekovas.
Miesto vadovai sako, jog šis tentas problemos neišspręs, tačiau bent jau neliks vizualinės taršos. „Kalba buvo ilga, buvo derinama su keliais savininkais, daromi pirkimai. Tai speciali medžiaga pastatų apdengimui. Buvo pakankamai ilgas procesas. Deja, uždengimas neišsprendžia problemos“, – sakė Š. Klėgeris.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: