Dainavos žodis

Alytuje į mokyklą užsuko briedis

Jauniklis blaškėsi Vidzgirio mikrorajone.

Alius Mikelionis

Dažniausiai penktadienį prieš aštuonias į Vidzgirio progimnaziją skuba moksleiviai, tačiau šįsyk į mokymo įstaigą užklydo briedis. Raštinėje buvusi mokytoja Marytė Narmontienė pastebėjo neįprastą svečią per vaizdo stebėjimo sistemas.
„Penktadienį 7.30 val. atėjau į darbą ir pastebėjau, kad vidiniame Vidzgirio progimnazijos kiemelyje lankosi briedis. Paskui jis atsispyrė ir priekinėmis kojomis atsirėmė į palangę. Paskambinau į Bendrąjį pagalbos centrą, nes bijojau, kad raštinės lango neišdaužtų, paskui šūktelėjau ir jis pabėgo“, – sako neįprasto svečio sulaukusi Alytaus Vidzgirio progimnazijos mokytoja Marytė Narmontienė.
Vėliau briedis pasuko miesto centro pusėn, link Sveikatos tako, priklydusio briedžio gelbėjimo operacija buvo sudėtinga, mat gyvūnas įlindo į neprieinamą šabakštyną, teko nuardyti tinklinę tvorą – tik tada briedis perėjo į kitą vietą ir tapo pasiekiamas.
Aplinkos apsaugos departamento specialistų iškviestas veterinarijos gydytojas Ramutis Matulevičius užmigdė žvėrį. Diržais apjuostas briedis buvo įkeltas į Kepyklos g. veikiančios bendrovės „Lankava“ automobilį ir išvežtas į Vidzgirio mišką. Paguldžius briedį ant miško paklotės, veterinarijos gydytojas suleido vaistų, kurie neutralizavo migdomuosius. Nepraėjus nė kelioms minutėms, briedis atsikėlė ir patraukė gilyn į mišką.
Laukiniai gyvūnai į miškų apsuptą Alytų užklysta ne pirmą kartą. Prieš kelerius metus taksi automobilyje sumontuota vaizdo registravimo sistema užfiksavo po Vidzgirio mikrorajoną lakstantį briedį. Tiesa, laukinis gyvūnas tada užklydo naktį, o šįsyk ryte – prieš aštuonias.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: