Dainavos žodis

Jotvingių turgelis keliasi aktyvesniam gyvenimui

Ūkininkas iš Miroslavo Eimantas Bakšys džiaugiasi, kad turgaus veikla atgijo.

Šios savaitės rytais Jotvingių turgelyje jau kur kas gyvesnis vaizdas nei anksčiau – žydintys gražuoliai pilnaviduriai ir įprasti akiai geltonieji narcizai, šviežios salotos, svogūnų laiškai, krapai, ridikėliai, naminiai kiaušiniai, sūriai ir kiti skanumynai vilioja kol kas dar ne ypač gausų alytiškių ratelį. Jaunasis ūkininkas iš Miroslavo Eimantas Bakšys sako, jog juodas periodas veikiausiai praeityje – žmonės jau nori ekologiškos produkcijos ir ryžtasi ateiti į turgų.
„Prekiavau be perstojo. Tačiau buvo labai maži srautai. Ačiū Dievui, dabar srautai atsigauna. Baimė mažėja. Siūlau savo ūkio žalumynus. Šiais metais žalumynai anksčiau, nes šiltnamyje. Ūkininkams karantino nėra – turime dirbti. Jau visi įpratome laikytis atstumo, dėvėti kaukes, pirštines. Jau retai kurį pamatysi be kaukių“, – kalbėjo ūkininkas iš Miroslavo Eimantas Bakšys.

Petras Keršys iš Miklusėnų sako, jog gėlės šiais metais kiek pigesnės.


Praėjusį ketvirtadienį pirmą kartą šį pavasarį atvyko ir prekeiviai gėlėmis. Pačios pirmosios gėlės, kurias skubame pasodinti į vazonus prie namų ar ant artimųjų kapų, – našlaitės. Jų pasirinkimas – ypač platus, spalvų žaismas, margumynas džiugina akis. Tiesa, produkcija šiemet pigesnė nei pernai – atvirauja gėlių augintojas iš Miklusėnų.
„Žmonių vienas kitas. Gal dar žmonės bijo eiti į turgų. Nežinia, koks šiemet bus mūsų uždarbis. Yra baimės. Šiais metais produkciją leidžiame pigiau. Kažin koks čia mums bus biznis. Su klientais kontaktų neturime. Juk vis tiek nesibučiuojame, kaip italai ar ispanai“, – kalbėjo gėlių augintojas Petras Keršys iš Miklusėnų.
Kaip ir kiekvieną ketvirtadienį, nutįsusi eilutė prie ekologiškų produktų – linų sėmenų aliejaus, įvairių kruopų. Žmonės stiprina imunitetą, mat saulėtą pavasarį nori pasitikti sveiki.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: