Dainavos žodis

Buvusios aplinkosaugininkės kreipimasis į šunų augintojus vieniems kelia šypseną, kitiems – pasipiktinimą

Alytuje, Lelijų gatvėje, ant tvoros, juosiančios privačią teritoriją, neseniai pakabintas kreipimasis į šunų augintojus, kuriame – ir ne visai viešai vartotini žodžiai.

Alytuje, Lelijų gatvėje, ant tvoros, juosiančios privačią teritoriją, neseniai pakabintas kreipimasis į šunų augintojus, kuriame – ir ne visai viešai vartotini žodžiai. Vieniems šūkis kelia šypseną, kitiems pasipiktinimą. Tiesa, plakatas pritvirtintas šalia atliekų konteinerių, kurie, anot specialistų, turėtų būti namų kieme, tuomet šios konfliktinės situacijos net ir nebūtų.
Į redakciją atskriejo žiūrovų fiksuota nuotrauka, kurioje matyti ant tvoros šalia atliekų konteinerių iškabintas iškalbingas šūkis. Jo esmė, kad į šalia tvoros sustatytus atliekų konteinerius vedžiojantys šuniukus nemestų ekskrementų. Ypač į stiklo konteinerį. Paaiškėjo, jog šalia gatvės išstumtų konteinerių ir plakato autorė – pati buvusi aplinkosaugininkė, daug metų dirbusi Aplinkos apsaugos skyriuje Alytuje, visai neseniai išėjusi užtarnauto poilsio.
„Visi meta atliekas į mano konteinerį. Atvažiuoja išvežti stiklo konteinerį ir radę šunų ekskrementų palieka. Aplinkiniai vaikšto su šuniukais ir tarsi tyčia meta į mano konteinerį. Jeigu jau žmonės nesupranta, kam kuris konteineris skirtas, užrašiau riebesnį šūkį. Žmonės nesupranta, tai užrašiau suprantama kalba“, – kalbėjo buvusi aplinkosaugininkė Regina Aleknavičienė.
Moteris teigia esanti įsitikinusi ir kaip buvusi aplinkosaugininkė žinanti visas tvarkas, jog konteineriai šalia namų valdos gali būti. „Kodėl negalima? Daug kas laiko prie gatvės – ir aš laikau. Pasirinkau tokį variantą, kad nei kaimynams nebūtų blogų kvapų, nei man. Jokios taisyklės nedraudžia laikyti prie kelio“, – įsitikinusi pašnekovė.

Kontrolės padalinio vadovas M. Krasauskas teigia, kad konteineriai neturėtų būti ne namų valdos teritorijoje.


Tačiau nei dėl šūkio, nei dėl ne namų valdoje esančių atliekų konteinerių gyventojos jokiu būdu negiria Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro Kontrolės padalinio vadovas.
„Nei šis plakatas, nei išstumti konteineriai nepuošia mūsų miesto. Tokie konteineriai laikomi namų valdose. Daug kas argumentuoja, kad yra kvapas, tačiau tikrai tai nėra toks stiprus kvapas. Už konteinerių turinį atsakingi savininkai“, – teigė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro Kontrolės padalinio vadovas Martynas Krasauskas.
Pašnekovo teigimu, konteineriai privalo būti namų valdoje, o į gatvę išstumiami tik pagal grafiką atvykstant šiukšlių surinkėjams. „Jeigu asmuo palieka konteinerius viešoje vietoje, natūralu, kad gali rasti primestų įvairaus turinio atliekų. Atsispirdami nuo šio konkretaus atvejo, kalbėsime su savivaldybe ir galvosime, kaip tokias situacijas suvaldyti. Kelsime šį klausimą ir spręsime. Šis atvejis nelabai toleruotinas“, – teigė M. Krasauskas.
Beje, tokie viešai demonstruojami plakatai su šūkiais ir moralais visuomenei yra lauko reklamos pažeidimas, mat visa tai būtina derinti su savivaldybe. Pradėjus situacija domėtis žurnalistams, plakatas buvo nukabintas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: