Dainavos žodis

Į konteinerį išmestas triušiukas ir kačiukai ieško naujų namų

Daina Baranauskaitė

Atsibodo namuose auginamas triušiukas, katė atsivedė kačiukų, kurių nesiruošiate auginti, – gyvūnėlius tiesiog į konteinerį. Nors skamba tiesiog neįtikėtinai nežmoniškai, už žiaurų elgesį su gyvūnais gresia baudžiamoji atsakomybė, tačiau realybėje vis dar tai vyksta.
„Nuaro“ gyvūnų prižiūrėtojo, administratoriaus Renato Sartanavičiaus rankose – neseniai tiesiog į daugiabučio buitinių atliekų konteinerį išmestas triušiukas. Gražuolis švelniakailis raudonomis akytėmis kol kas gana baikščiai žvelgia į naujaisiais laikinais namais tapusias gyvūnų prieglaudos patalpas.
„Gautas skambutis, kad žmonės išnešė šiukšles į atliekų konteinerį ir atvėrę konteinerį pamatė bėgiojantį triušiuką. Ačiū Dievui ir tiems žmonėms, kad jie jį paėmė, parsinešė, paskambino mums ir nuvykę paėmėme. Radome sveiką, dabar ieškosime naujų šeimininkų. Ko gero, tėvai nupirko vaikui ir po to nusibodo bei išmetė. Tai labai nežmoniška. Jeigu tie žmonės būtų neradę, triušiukas būtų nustipęs. Bet, ačiū Dievui, viskas baigėsi laimingai. Dabar jis sveikas, nesiskundžia nei sveikata, nei apetitu“, – sakė „Nuaro“ administratorius, gyvūnų prižiūrėtojas.
Na, o atkaklūs, skardžiabalsiai mažyliai kačiukai rasti šalia Daugų gatvės kapinaičių konteinerių. Nors už žiaurų elgesį su gyvūnais ir gresia baudžiamoji atsakomybė, žmonės vis tiek renkasi šį žiaurų nepageidaujamų gyvūnų atsikratymo kelią.
„Pranešė iš Daugų kapinių ėję žmonės. Jie išgirdo prie konteinerių kniaukimą. Mažyliai buvo sudėti į dėžutę ir palikti. Ačiū tai moteriai, kuri mus iškvietė. Nuvažiavom, parsivežėm. Kol kas ne visai savarankiški, iš buteliuko maitiname. Du jau planuoja pasiimti nauji šeimininkai, kitiems ieškome naujų namų. Žmonės palieka ten, kur nėra kamerų. Jiems lengviau atsikratyti, negu atvežti ir priduoti. Baisu“, – vis dar besistebėdamas žmonių žiaurumu kalbėjo R. Sartanavičius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: