Dainavos žodis

„Grand meet Alytus 20’“ suvažiavime ir savadarbis automobilis, ir 20 kilovatų galios garso monstras

Alius Mikelionis

Pusšimtis išskirtinių automobilių atvyko į alytiškių „Audi klubo“ organizuotą „Grand meet 20’“ suvažiavimą. Minimalistinis tiuningas, panašu, šių dienų naujoji banga. Kaip visuomet madoje ir išskirtiniai lengvo lydinio ratlankiai ir, aišku, dropas.

Tarp išpuoselėtų šiuolaikinių automobilių – keli klasikiniai. Renginyje apsilankiusiųjų dėmesį traukė kauniečio sukurta transporto priemonė „Dūsia“. Tai toks vabalas, sako nuo brėžinio automobilį sukūręs ponas Aidas, kuriam visas automobilio kūrimo procesas užtruko dvejus metus. „Dūsios“ širdis – 2,3 litro „Honda“ variklis, bazę taip pat sukūrė kaunietis, o štai detalės jau naudotų automobilių. Tai ne pirmas Aido kurtas automobilis. Transporto priemonė – pilnateisė eismo dalyvė. Tiesa, „Dūsia“ registruota Jungtinėje Karalystėje ir turi šios šalies dokumentus ir numerius. Aidas teigia, kad dėmesio automobiliui netrūksta nei parodose, nei keliuose. Esą žmonės gatvėje fotografuoja ir net kartais trukdo eismui.

Kokį garsą turi skleisti automobiliai, savo nuomonę turi garso mėgėjai. Renginio metu vyko garso rungtis. Prie automobilio stiklo pridėtas prietaisas fiksavo decibelus. Čia lygių neturėjo kauniečio Lino „Infinity“. „Dvidešimt kilovatų“, – nesikuklindamas sako vyras, riedėdamas pasitikrinti, kiek gali „išspausti“ jo automobilyje sumontuota garso sistema. Per 150 dB – tai geriausias tądien užfiksuotas rezultatas. Pajusti žemų dažnių garsiakalbių galią galėjo visi norintys.

Dalys automobiliams internetu https://www.pigiausiosdalys.lt/lt/akcijos/

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: