Dainavos žodis

Priglaustas gandras šeimai – ir rūpestis, ir džiaugsmas

A. Avižienytė-Grigaravičienė kartu su naujuoju augintiniu.

Į „Dainavos žodžio“ redakciją atskriejo mūsų skaitytojos Aušros Avižienytės-Grigaravičienės nuotraukos, kuriose ji – kartu su gandriuku. Moteris pasakojo, jog neįprastas augintis jos šeimos namuose atsirado ne mažiau neįprastu būdu – automobiliu atvežtas iš Pivašiūnų.
„Esu gana aktyvi socialinių tinklų vartotoja ir pamačiau, kad vienoje grupėje įkelta nuotrauka su gandriuku. Prasidėjo diskusija, kur dėti tiesiog atklydusį, nusilpusį gandriuką. Radęs vaikinas sakė, kad prieglaudos rekomendavo nunešti prie miško, gamtoje jis sutvirtės, tai natūralūs procesai. Tačiau man pagailo gandro ir parašiau, kad gali atvežti man“, – pasakojo Aušra.
Nors iš pradžių buvo dvejonių, kaip seksis gandrui sugyventi su sodyboje auginamomis antimis, šiandien aišku, kad juodasnapis jauniklis su naminiais paukščiais gali išsitekti ir vienoje erdvėje nakvodami. „Iš pradžių iš būdelės gandras tarsi išvydavo antis. Bet galiausiai visi kartu miega. Žinoma, antys daugiau į vieną kampą, gandras į kitą. Ir dieną gandras vaikšto iškėlęs galvą tarsi jo viršenybė visur – aplanko mūsų braškes, vaikštinėja šalia šiltnamio“, – apie naują augintinį pasakojo moteris.
Labiausiai džiaugiasi jaunuoju juodasnapiu Grigaravičių sūnus Dominykas. „Sūnui tai labai didelis džiaugsmas. Gali paimti ant rankų, paglostyti. Suprantama, labai atsargiai. Jeigu kas atvažiuoja, sūnus pasididžiuodamas veda parodyti, kokį neįprastą paukštį priglaudėme“, – kalbėjo Aušra.
Po šio įvykio, antradienio vakarą, pas Aušrą atėjęs kaimynas atnešė dar vieną gandrą, kurį rado Radžiūnų pievose. „Pamatė socialiniuose tinkluose, kad priglaudžiau vieną, sako, pamaitinsi ir antrą“, – juokiasi pasakodama moteris. Vis tik gandriukas buvo silpnas ir neišgyveno.
Na, o su antimis nakvojantį gandrą maitina Aušros vyras. „Grįžta iš darbo, paima gandrą, aš būnu paruošusi susmulkintos mėsos. Pražiodina snapą, įdeda mėsą giliai, glosto paukščio kaklą ir maistas slysta gilyn“, – pasakojo moteris.
Nors per mažiau nei savaitę su naujuoju augintiniu susidraugavo ir priprato, Aušra sako, jog bet kurią dieną, tikėtina, sutvirtėjęs gandras pakels sparnus ir ieškos savų, su kuriais rugpjūčio antroje pusėje patrauks į šiltuosius kraštus. 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: