Dainavos žodis

Iš poliklinikos išsikėlė Socialinės paramos skyrius

Socialinės paramos skyrius.

Alius Mikelionis

Socialinės paramos skyrius iš poliklinikos persikėlė į pastatą Vilties g. 28 A. Apžiūrėjęs naujas patalpas, Alytaus miesto vadovas N. Cesiulis sako, kad jos šiuolaikiškos. Anksčiau Socialinės paramos skyrius pagal panaudos sutartį su Alytaus rajono savivaldybe naudojosi patalpomis Alytaus poliklinikoje, bet dėl pavasarį kilusios COVID-19 epidemijos Alytaus poliklinika buvo uždaryta.
„Turėjome šį pastatą (Vilties g. 28 A), daug metų šildėme, nors jis nebuvo naudojamas. Džiaugiuosi, kad pavyko įveiklinti mūsų turtą. Čia bus patogu atvažiuoti, pasistatyti automobilį išplatintoje stovėjimo aikštelėje, patogu bus ir neįgaliesiems, tad patalpos bus panaudotos pagal paskirtį. Darželius, kurių kažkada turėjome apleistų, įveiklinome, dabar nereikės nei nuomotis, nei naudotis pagal panaudą“, – sakė Alytaus miesto meras N. Cesiulis.

Interesantai bus priimami po vieną.


Atnaujintuose kabinetuose specialistai dirbs po vieną. Gyventojus darbuotojai taip pat priims po vieną. Taip bus užtikrintas kliento konfidencialumas. Be to, bus mažiau sąlyčių su kolegomis. Vis tik laikinai einanti vedėjo pareigas Roberta Samuolytė-Kisielienė prašo gyventojų iškilusius klausimus spręsti siunčiant pranešimą ar prašymą elektroniniu paštu, galima įmesti dokumentą į lauke esančią pašto dėžutę, o jeigu to padaryti neįmanoma, tuomet žmogus registruojamas pas specialistą.
Socialinės paramos skyrius užtikrina socialinių pašalpų mokėjimą, kompensacijas už šildymą, geriamąjį vandenį. Į šį skyrių galima kreiptis dėl išmokų vaikams. Iš viso teikiama apie 40 paslaugų. Vis tik daugiausia yra besikreipiančių dėl kompensacijų už būsto šildymą. Anot laikinai vedėjo pareigas einančios Robertos Samuolytės-Kisielienės, tokios paramos prašytojų po truputį mažėja. Dažniausiai dėl kompensacijų už šildymą kreipiasi mūsų miesto senjorai. Pernai tuo pačiu laikotarpiu buvo priimta 3 000 prašymų. Mažėja ir socialinės pašalpos gavėjų, bet tam įtakos turėjo valstybės skirtos papildomos išmokos iš Užimtumo tarnybos.
Ar priklauso kompensacija už šildymą, įvertinti gali tik įstaigos specialistas, kuris patikrina asmens pajamas, kiek gyventojas sumokėjo už šildymą, kokiu turtu disponuoja kompensacijos prašytojas. Išanalizavus šiuos duomenis, ir priimamas sprendimas.
Naujasis Socialinės paramos skyriaus adresas: Vilties g. 28 A, Alytus.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: