Dainavos žodis

Policija papasakojo, kiek savaitgalio metu nubausta karantino nesilaikiusių asmenų

Eglė Kačinskienė — policijos atstovė.

Alius Mikelionis

Alytaus policijos pareigūnams – darbymetis. Vien tik savaitgalio metu Alytuje apgręžta 300 automobilių, nustatyti 55 administraciniai pažeidimai, iš jų 35 – dėl karantino reikalavimų nesilaikymo. Policininkai aiškinosi kelionės tikslus, bet neužmerkė akių ir į kelių eismo taisyklių pažeidimus. O čia buvo visko: neblaivūs vairuotojai, paieškomi asmenys bei automobiliai.
Jei prieš naujus metus pareigūnai dirbo prie pagrindinių įvažiavimų į miestą, tai šį savaitgalį taktika pasikeitė. Iš viso apskrityje buvo įrengti 87 mobilūs patikros postai. Policininkai nuolat keitė lokacijas, patruliavo didesnėmis nei įprasta pajėgomis, o jiems talkino ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.
Patikros metu sustabdytas automobilis, pareigūnams sukėlusi abejonių transporto priemonė patikrinta duomenų bazėje. Paaiškėjo, kad transporto priemonė ieškoma. Tęsdami darbą patikros postuose, policininkai patikrino vyriškio tapatybę, paaiškėjo, kad asmuo vengia atlikti karo prievolę, jam įteiktas šaukimas atvykti į atitinkamą instituciją. Nustatyta ir asmenų, kurie vairavo automobilį neturėdami tam teisės, pasitaikė neblaivių už vairo.
Praėjusią savaitę pasnigus, policininkai susidūrė su dar viena problema – ant kalniukų besibūriuojančiais asmenimis. Juos pradėta drausminti, nes Lietuvos Respublikos generalinis policijos komisaras Renatas Požėra prašė skirti didesnį dėmesį žiemos pramogų išsiilgusiems žmonėms.
Anot Alytaus apskrities VPK atstovės Eglės Kačinskienės, policija nesiekia kuo daugiau asmenų nubausti. Dažniausiai apsiribojama įspėjimu. Dažnai gyventojai nedėvi veido kaukių aiškindami, kad jos susidėvėjo ar pamiršo namuose. Šią savaitę pareigūnai vėl aktyviai kontroliuos asmenų judėjimą. Didesnis dėmesys bus skiriamas vietoms, kur žmonės mėgsta aktyvias pramogas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: