Dainavos žodis

Alytuje – ledinės pramogos

Alius Mikelionis

Ketvirtus metus iš eilės Lietuvos sveikuoliai skelbia iššūkį ir trisdešimt dienų kasdien ragina maudytis lediniame vandenyje. Maudynės prasideda sausio 19-osios vidurnaktį. Sveikuoliai tiki, kad būtent tada vanduo kelioms valandoms įgauna stebuklingų galių, mat tuo metu jis veikiamas energetinių Visatos srautų. Esą taip nutinka vos triskart per metus: sausio 19, vasario 15 ir birželio 24-osios naktimis.
Trisdešimties dienų iššūkyje dalyvauja ir Alytaus sveikuolių klubo nariai. Pirmadienį Mažosios Dailidės ežerėlyje buvo iškirsta eketė, šalia jos sveikuoliai surengė fotosesiją, o netrukus pasinėrė po vandeniu.
Sveikuoliai tikina, kad grūdinimasis – tai sveikata, gera nuotaika ir gyvenimas be vaistų. Nebaisios ir peršalimo ligos. Esą iš trisdešimties klubo narių nei vienas nesirgo COVID-19, sako sveikuolių klubo „Ryžtas“ projektų vadovė Jūratė Marčiulaitienė.
Iš eketės išniręs Gintaras Kavaliauskas teigia ledinį vandenį pamėgęs prieš trejus metus. Vyras šiemet trečią kartą ketina dalyvauti trisdešimties dienų iššūkyje. Alytiškis prisiminė, kad po pirmojo iššūkio atsikratė dvylikos kilogramų kūno svorio. Pagerėjusią sveikatos būklę G. Kavaliauskas sieja su sveika gyvensena. Jam antrina ir sutuoktinė Aušrinė Kavaliauskienė, esą po to, kai pradėjo grūdintis, pradingo visos peršalimo ligos.
Iš eketės išlipę „ruoniai“ juokauja, kad eketėje šilčiau. Vandens temperatūra mažojoje Dailidėje +5 laipsniai, tuo tarpu oro -15. Pernai Alytuje ledinio vandens iššūkį priėmė penkiasdešimt sveikuolių. Tuo tarpu medikai įspėja, kad grūdinimąsi reikia ugdyti palaipsniui, mat staigus temperatūrų pasikeitimas – didelis stresas organizmui ir gali tapti jo funkcijų sutrikimo priežastimi.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: