Dainavos žodis

Alytaus miesto politikai tariasi dėl politinės daugumos koalicijos sutarties pasirašymo ir svarsto galimas kandidatūras į atsakingus postus

Į administracijos direktoriaus pareigas siūloma 66 metų mero Nerijaus Cesiulio bendrapartietė socialdemokratė Onutė Balevičiūtė. Vicemero postą turėtų užimti 26 metų TS-LKD partijos miesto skyriaus pirmininkas, tarybos narys Povilas Labukas.

Rasa Švirmickaitė

„Valdančiąją daugumą galinčios sudaryti partijos koalicijos sutarties dar nepasirašė, jau pristatyti kandidatai, galintys užimti administracijos direktoriaus ir vicemero postus. Kol kas nepasiūlytos kandidatūros administracijos direktoriaus pavaduotojų pareigoms užimti. Visi klausimai svarstomi, derinami, tariamasi dėl principinių nuostatų“, – sakė Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, su pokyčiais siejantis reikšmingų ir naudingų miestui sprendimų įgyvendinimą.
Maždaug prieš metus subyrėjusią koaliciją sudarė socialdemokratų, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD), Valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Liberalų sąjūdžio bei visuomeninio rinkimų komiteto „Už Alytų“ atstovai.
Į naują koaliciją iš penkių politinių jėgų perėjo keturios partijos, išskyrus „Už Alytų“ atstovus, kuriuos formuojamoje koalicijoje pakeitė frakcija „Sprendimai ir atsakomybė“. Naują valdančiąją koaliciją sudarys 16 iš 27 tarybos narių.
Į administracijos direktoriaus pareigas siūloma 66 metų mero Nerijaus Cesiulio bendrapartietė socialdemokratė Onutė Balevičiūtė, kuri turėtų pakeisti praėjusių metų pabaigoje staiga mirusį Jurgį Krasnicką. O. Balevičiūtė patyrusi politikė. Ji anksčiau ėjo administracijos direktorės pareigas miesto savivaldybėje, dirbo Vyriausybės atstove Alytaus apskrityje, Alytaus apskrities viršininko pavaduotoja.
Vicemero postą turėtų užimti 26 metų TS-LKD partijos miesto skyriaus pirmininkas, tarybos narys Povilas Labukas. Jis siūlomas vietoj tarybos pasitikėjimą praradusio ir iš užimtų pareigų prieš kelis mėnesius atleisto taip pat konservatoriaus Šarūno Klėgerio. P. Labukas turėtų kuruoti investicinius, ūkinius miesto klausimus. „Mes tikime Povilu, tikiuosi, kad pavyks įtikinti ir kitus tarybos narius“, – apie pasitikėjimą bendrapartiečiu kalbėjo TS-LKD frakcijos miesto taryboje vadovas Andrius Jučas.
P. Labukui 2019 metais jau buvo siūloma užimti vicemero pareigas, tačiau tąkart jo kandidatūra neįtikino tarybos narių ir, 15 balsavus prieš, jaunasis politikas nebuvo patvirtintas vicemeru.
Po vieną administracijos direktoriaus pavaduotoją patikėta siūlyti Valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei frakcijos „Sprendimai ir atsakomybė“ atstovams.
Planuojama, kad miesto taryba dėl naujo administracijos direktoriaus ir vicemero apsispręs artimiausiame miesto tarybos posėdyje, galbūt net planuojamame sausio pabaigoje.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: