Dainavos žodis

Vyriausiasis Alytaus miesto architektas teisėsaugininkų akiratyje

M. Matažinskas iš Alytaus miesto savivaldybės vyr. architekto (Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojo) pareigų nušalintas dėl pareikšto įtarimo piktnaudžiavimu (BK 228 str. 1 d.) ir dokumentų klastojimu (BK 300 str. 1 d.).

Rasa Švirmickaitė

Sausio pabaigoje nemalonumų lavina užgriuvo Alytaus miesto savivaldybės vyriausiąjį architektą, Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus vedėjo pavaduotoją Mindaugą Matažinską. Dar praėjusių metų rudenį patekęs į teisėsaugininkų akiratį, šiemet jis tapo įtariamuoju ir buvo nušalintas nuo einamų pareigų.
Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl patalpų atidalijimo schemos rengimo Audėjų gatvėje, kur norima kurti mineralinių uolienų perdirbimo gamyklą. Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorė Lina Eviltienė.
Atliekant šį tyrimą, praėjusių metų rudenį M. Matažinsko kabinete ir namuose buvo atliekamos kratos ir paimti dokumentai bei darbo priemonės, galinčios būti susijusios su ikiteisminiu tyrimu. Tąkart vyriausiajam architektui buvo suteiktas specialiojo liudytojo statusas.
Šių metų sausio 22-ąją M. Matažinskui buvo pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dėl dokumentų klastojimo bei skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos.
Dėl piktnaudžiavimo tarnyba Baudžiamajame kodekse numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų (nusikaltimas priskiriamas prie apysunkių), už dokumentų klastojimą – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų (nusikaltimas priskiriamas prie nesunkių).
Po kelių dienų, kai Alytaus miesto savivaldybę pasiekė oficiali informacija apie pareikštus įtarimus vyriausiajam architektui, vadovaujantis Valstybės tarnybos įstatymu, kad pareikšti įtarimai nesuderinami su valstybės tarnyba, jis buvo nušalintas nuo einamų pareigų.
Nušalintas nuo pareigų M. Matažinskas savivaldybės administracijai turėjo grąžinti valstybės tarnautojo pažymėjimą bei pareigoms vykdyti skirtas darbo priemones ir dokumentus. Be to, nušalinimo laikotarpiu jam nebus mokamas atlyginimas. Iki įtarimų pateikimo M. Matažinskas Alytaus miesto savivaldybės vyriausiuoju architektu dirbo daugiau kaip dešimt metų.
Kaip „Dainavos žodį“ informavo Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus vedėja Vilma Bartusevičienė, kol kas, M. Matažinską nušalinus nuo Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojo ir miesto vyriausiojo architekto pareigų, niekam nepavesta minėtų pareigų eiti. „Šis klausimas bus sprendžiamas“, – sakė V. Bartusevičienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: