Dainavos žodis

Skulptorius Artūras Zienka išdrožė įspūdingą vilką su Raudonkepuraite

Šiuo metu A. Zienka baigia dailinti įspūdingo stoto vilką, nešantį dailią merginą, kaip jis pats linksmai sakantis, Raudonkepuraitę, kuris papuoš vieną pirčių komplekso sodybą.

Danielius Jakubavičius

Alytaus rajono Radžiūnų kaimo skulptorius ir bendruomenės pirmininkas Artūras Zienka kasmet užsakovams pagamina įvairiausių dirbinių iš medžio. Ir nors jo darbo arkliukas yra kryžiai ir koplytstulpiai, tačiau retkarčiais neatsisako sumeistrauti ir kokią pavėsinę ar tuo labiau sudėtingą meno dirbinį, kaip šiomis dienomis beveik pagamintą didelį vilką, nešantį dailią Raudonkepuraitę.
Drožėjas paatviraudamas sako, kad koks bebūtų laikmetis, menininkui yra sunkoka išgyventi. Tik beprotiškas atsidavimas savo mėgstamam užsiėmimui kaskart suteikia jėgų atsispirti ir vėl kibti į naujus darbus. Ir viso to paskata žmonės, kuriems ne vien maisto reikia, bet ir gražių dirbinių.
Šiuo metu A. Zienka baigia dailinti įspūdingo stoto vilką, nešantį dailią merginą, kaip jis pats linksmai sakantis, Raudonkepuraitę, kuris papuoš vieną pirčių komplekso sodybą. Vyras juokaudamas sako, kad moters modeliu tapo žmona ir užsakovė, iš kurių abiejų bendro moteriško grožio subtilybių jis ir nulipdė tokį šaunų kūrinį.
Visgi paklaustas apie seniausiai jo duotą pažadą surengti autorinę parodą, Artūras tik atsidūsta: „Ji tikrai bus, bus. Kol kas nebesuspėju pagal numatytą grafiką. Tam yra ir nemažai priežasčių, o pagrindinė, kad tiek čia, dirbtuvėse, tiek kasdienės namų ruošos darbuose teturiu tik dvi rankas. Plius dar čia visokie korespondentai trukdo.“
Linkime Artūrui kuo didžiausios kūrybinės sėkmės.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: