Dainavos žodis

Miesto gerovę žada padėti kurti naujai susikūrusi Mišri tarybos narių grupė

Rasa Švirmickaitė

Alytaus miesto taryboje susiformavo naujas junginys – Mišri tarybos narių grupė. Tokia grupė taryboje oficialiai įkurta pirmą kartą, ją sudaro keturi nariai: Gintautas Andriuškevičius, Česlovas Daugėla, Laura Radzevičiūtė ir Valerijus Vencius.
Naują politinį junginį tarybos posėdžio metu pristatė Mišrios tarybos narių grupės seniūnas Gintautas Andriuškevičius, informuodamas, jog grupė sukurta siekiant dirbti miestui ir vykdyti įsipareigojimus rinkėjams.
„Susibūrėme į frakciją, kad galėtume efektyviau dirbti. Be frakcijos labai sunku ir posėdžiuose, ir nuomonę išsakant. Esant frakcijoje, su tavimi visai kitaip skaitosi. Nė vienas iš mūsų pastaruoju metu nepriklausėme jokiai frakcijai, tad pasitarėme ir nusprendėme įkurti. Sutarėme, kad kiekvieną klausimą aptarsime, jei sutaps nuomonės, balsuosime vienodai, jei ne – kiekvienas pagal savo pasirinkimą“, – sakė Mišrios tarybos narių grupės seniūnas G. Andriuškevičius.
Mišrios tarybos narių grupė pareiškusi, kad atsiriboja nuo Alytaus miestui kenkiančios mero Nerijaus Cesiulio valdančiosios daugumos vykdomos politikos, pareiškime išvardijo miestą ir tarybą kaustančias bėdas.
„Alytiškių tiesiogiai išrinktas miesto meras bei taryba dirba jau beveik dveji metai, tačiau per šį laikotarpį ryškesnių pokyčių miestas nepajuto. Alytaus miesto savivaldybės taryboje politinė krizė yra jau daugiau kaip metai. De jure valdančioji koalicija nesudaryta, de facto sudaroma vadovaujantis kai kurių suinteresuotų grupių ar asmenų interesų tenkinimu, nežiūrima visų miesto gyventojų gerovės. Miesto bendruomenė priversta gyventi nuolatiniame chaose, įtampoje ir nežinomybėje. Meras N. Cesiulis labiau rūpinasi savo asmeniniu įvaizdžiu, bet ne rezultatyviu darbu Alytaus labui. Visų skandalingo pobūdžio padarytų tiek politinių, tiek ir administracinio valdymo klaidų atveju yra nepagrįstai kaltinami kitaip manantys tarybos nariai, vengiama prisiimti atsakomybę bei pripažinti savas klaidas, neveiklumą ar nekompetenciją. Dažnai apie svarbius miestui planus gyventojai sužino post factum deramai jų nepristačius alytiškiams, neišdiskutavus apie galimas pasekmes. Nuo tarybos narių nuolat ir tendencingai slepiama strategiškai miestui svarbi informacija arba tyčia pateikiama pavėluotai, siekiant suklaidinti tarybos narius, balsuojant tarybos posėdžiuose vienu ar kitu miestui ypač svarbiu klausimu. Miesto valdymas vykdomas pamirštant, kad miestui atstovauja sprendimų priėmime ne meras, o gyventojų demokratiškai išrinkta visa taryba“, – rašoma pareiškime.
Pareiškime įvardijamos ir tokio valdymo pasekmės: žlugusi miestui ypač svarbi švietimo tinklo reforma, nejudantis Alytaus aerodromo įveiklinimo klausimas, įtartina sklypų istorijos baigtis, neskaidriai organizuojami Alytaus miesto savivaldybės įmonių vadovų atrankų vieši konkursai, Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės chirurginio skyriaus rekonstrukcijos viešojo konkurso skandalas.
Pažėrusi priekaištus valdančiajai daugumai, Mišri tarybos narių grupė patikino, jog nepriklausomai nuo to, kas yra iniciatorius (pozicija ar opozicija), pritars tik tiems tarybos sprendimų projektams ar veiksmams, kurie bus naudingi Alytaus miesto gyventojams, o ne atskiroms interesų grupėms.
Mišrios tarybos narių grupės nariai deleguojami dirbti šiuose Alytaus miesto savivaldybės tarybos komitetuose: Aplinkos ir plėtros – Č. Daugėla, Investicijų, ekonomikos ir biudžeto bei Kontrolės – G. Andriuškevičius, Kultūros, švietimo ir sporto – L. Radzevičiūtė, Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų – V. Vencius.
Tarp numatytų Mišrios tarybos narių grupės veiklos krypčių – siekis, kad Alytaus miesto savivaldybės biudžetas būtų naudojamas skaidriai ir atsakingai, prioritetus skiriant švietimo, socialinės apsaugos, sveikatos ir kultūros sritims. 
Deklaruojama visokeriopa pagalba negalią turintiems alytiškiams gauti prieinamas paslaugas, integraciją bei miesto infrastruktūros pritaikymą, prieinamesnis bei kokybiškesnis vaikų papildomas ugdymas ir užimtumas, nedidinant finansinės naštos tėvams, nuolatinis bei atviras gyventojų informavimas apie aktualius tarybos bei savivaldybės administracijos darbus, problemas bei ateities planus.
Mišrios tarybos narių grupės atstovai į tarybą buvo išrinkti atstovaujantys skirtingoms politinėms jėgoms: G. Andriuškevičius ir Č. Daugėla visuomeniniam rinkimų komitetui „Žinau ir galiu – Česlovas Daugėla“, L. Radzevičiūtė – Centro partijai, V. Vencius – socialdemokratams (vėliau jis pasitraukė iš šios partijos). L. Radzevičiūtė ir V. Vencius pirmą kartą dalyvaus tarybos frakcijos veikloje.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: