Dainavos žodis

Alytaus miesto savivaldybė įspėjo šakų neišvežančią įmonę

Alius Mikelionis

Pagrindine Alytaus miesto Naująja gatve važiuojantys ar einantys miestiečiai pastebi nugenėtus medžius, o į krūvas sukrautos šakos jau kuris laikas neišvežamos. Alytaus miesto savivaldybė sudariusi sutartį su Miklusėnuose registruota įmone „2MP“, kad ši genėtų medžius, kurie trukdo pėstiesiems, šaligatvius valančiai technikai, automobilių eismui ar tose vietose, kur kelia pavojų elektros tiekimui. Bendrovė įsipareigojo nugenėtas šakas išvežti per 48 valandas, tačiau alytiškiai pastebi, kad medžiai nugenėti senai, o šakos kai kur paliktos. 
Paslaugas bendrovė turėjo atlikti iki praėjusių metų gruodžio 20 dienos. Pasak įmonės vadovo Mindaugo Platūkio, darbus sutrukdė užbaigti staiga iškritęs sniegas ir spustelėjęs šaltis. Esą net ir dabar sunku šakas atplėšti nuo žemės, nors jau vyrauja pliusinė temperatūra.
Alytaus miesto savivaldybės Miesto ūkio sk. vedėja Palmira Raškauskienė teigia, kad skyriaus darbuotojai kartu su bendrovės atstovu apžiūrėjo nugenėtus medžius ir įspėjo įmonę, kad ši kuo greičiau išgabentų šakas. Pagal sutartį bendrovė darbus turėjo baigti praėjusių metų gruodžio 20 dieną, bet dėl susiklosčiusių gamtinių sąlygų bendru sutarimu leista darbus pratęsti, kai tik leis gamtinės sąlygos, bet ne visa mediena pašalinta iš miesto gatvių.
Alytaus Vidzgirio seniūnaitis R. Masiulionis pastebi ydingą praktiką, kai nesilaikoma sutarčių su savivaldybe sąlygų. Seniūnaitis mano, jog  įmonė turėjo iškart išvežti šakas, kaip numatyta sutartyje, per 48 valandas, o ne laukti, kol jos užšals, ir tikėtis, kad bus galima išvežti pavasarį. Be to, vienos įmonės baudžiamos, kitoms sudarytos išlygos, pastebi Vidzgirio seniūnaitijos seniūnaitis R. Masiulionis.
Dabar įmonės „2MP“ darbuotojai tvarko A. Juozapavičiaus, Tvirtovės, Žiburio g., išvežamos jau nugenėtos šakos. Darbus planuojama baigti šią savaitę. Jei bendrovė neištesės duoto pažado išvežti šakas dar šią savaitę, sutartyje numatyta 50 eurų bauda už kiekvieną pradelstą dieną. Nugenėta mediena susmulkinama ir virsta biokuru.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: