Dainavos žodis

Važiuoklės detalių radęs seniūnaitis sunerimo dėl sankryžos būklės

Trečioji Pulko–Ulonų–Santaikos gatvių sankirta nebaigta.

Alius Mikelionis

Pernai rugsėjo mėnesį Alytuje prasidėjo iškart trijų žiedinių sankryžų įrengimo darbai. Dar vienos Kepyklos–Sudvajų g., ties penkiaukščių garažais, darbai prasidės artimiausiu metu. Dviem sankryžomis jau galima naudotis, o trečioji, Pulko–Ulonų–Santaikos g. sankirtoje, nebaigta. Pagal anksčiau skelbtą sutartį, darbai turėjo būti baigti iki šių metų vasario mėnesio pabaigos.
Ulonų seniūnaitis Petras Sabaitis stebisi, kodėl įrengiama žiedinė sankryža neprižiūrima, nesulyginamos duobės, netvarkomi šaligatviai. Vyras paviešino nuotraukas, kuriose matyti važiuojamojoje dalyje besimėtanti spyruoklė ir variklio apsaugos detalė, pamestas automobilio rato gaubtas. Seniūnaitis mano, kad užlyginti duobes nekainuotų daug lėšų. Esą gėda ir pačiam miestui, mat Ulonų ir Santaikos gatve dažnai važiuoja kitų miestų ir šalių vairuotojai, pro Dzūkijos sostinę vykstantys tranzitu.
„Negi brangu pabarstyti duobes žvyru? Esu vos vieną kartą matęs, kad tvarkomoje atkarpoje būtų lyginamos duobės, nors kiekvieną rytą į darbą važiuoju Ulonų gatve. Tai daryta žiemai besibaigiant. Tuomet išties buvo išlygintos duobės ir važiuoti jau buvo galima gan normaliai“, – sakė Ulonų seniūnaitijos seniūnaitis Petras Sabaitis.

Ulonų seniūnaitis Petras Sabaitis.

Žiedinės sankryžos Rūtų, Pulko ir Gardino gatvėse kaimynystėje įrenginėjama kita žiedinė sankryža Pulko, Santaikos ir Ulonų gatvių sankirtoje atsieis beveik 1,4 mln. eurų. Abi žiedines sankryžas įrenginėja Latvijoje registruota įmonė A.C.B.
Tuo darbai nesibaigs. Artimiausiu ketverių metų laikotarpiu Ulonų gatvėje turės būti įrengtos trys eismo juostos, taip pat pėsčiųjų ir dviračių takai. Viso projekto kaina – apie 12 mln. eurų. Projektas finansuojamas iš šalies biudžeto lėšų.
Anksčiau gyventojai skundėsi per miestą važiuojančiais vilkikais, kurie iškritus sniegui neretai neužkopdavo į Santaikos kalniuką. Kol vyks darbai, sunkiasvorių eismas nukreiptas per Putinų mikrorajoną. Ar atnaujinti sunkvežimių eismą Ulonų ir Santaikos gatvėse, bus sprendžiama baigus darbus.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: