Dainavos žodis

Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijai toliau vadovaus ilgametė direktorė

Konkurso nugalėtoja Idalija Šukevičienė. (Alytaus r. sav. nuotr.)

Rasa Švirmickaitė

Antrą kartą Alytaus rajono savivaldybės administracijos skelbtą konkursą Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos direktoriaus pareigoms eiti laimėjo 59-erių Idalija Šukevičienė, jau trečią dešimtmetį vadovaujanti šiai gimnazijai.
Anot I. Šukevičienės, pirmą kartą beveik prieš pora metų skelbtame konkurse ji nedalyvavo. Kiek vėliau paaiškėjo, kad neatsirado nė vieno pretendento, norinčio vadovauti gimnazijai, todėl konkursą teko skelbti antrą kartą. Ir šį kartą konkursas vos įvyko, nes jame dalyvavo tik I. Šukevičienė, kuri, surinkusi ne mažesnį nei reikiamą balų skaičių, buvo paskelbta nugalėtoja.
Į direktoriaus pareigas I. Šukevičienė bus oficialiai paskirta teisės aktų nustatyta tvarka, atlikus privalomus patikrinimus.
„Tikriausiai taip nutiko todėl, kad mokyklose trūksta ne tik mokytojų, įvairių dalykų specialistų, bet ir vadovų, ypač kaimo mokyklose“, – sakė I. Šukevičienė.
I. Šukevičienė 1986 metais baigė Šiaulių universitetą, kur įgijo rusų kalbos ir literatūros mokytojo specialybę. Po studijų pedagogė dirbo mokytoja Jurbarko rajono Vadžgirio vidurinėje mokykloje, vėliau pradėjo dirbti mokytoja tuometinėje Krokialaukio vidurinėje mokykloje. 1997 metais ji buvo paskirta šios įstaigos direktore ir šiai švietimo įstaigai, tapusiai gimnazija, vadovavo iki šiol.
Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijoje su ikimokyklinukų grupe mokosi 197 moksleiviai.
Anot I. Šukevičienės, prieš daugiau nei du dešimtmečius pradėjus vadovauti gimnazijai iki šiol mokinių skaičius beveik nepakito. „Nuo 2005 metų, kai gimnazijai buvo paskirtas mokyklinis autobusiukas, atsirado galimybė atsivežti mokinius iš aplinkinių rajonų, tai padėjo išsaugoti mokinių skaičių, kai kuriais metais netgi jį padidinant“, – pasakojo direktorė.
Anot I. Šukevičienės, aplinkui nėra gimnazijų, todėl vaikai net iš atokesnių vietovių renkasi Krokialaukį.
Gimnazijos pedagogus ypač džiugina tai, kad šią savaitę 58 pradinukai, I–IV klasių moksleiviai, sugrįžo į klases. Tuo tarpu priešmokyklinukai jau nuo sausio pradžios lankė mokyklą.
„Mokiniai labai laimingi vėl sugrįžę, klasės pilnos. Jie nori dalyvauti būreliuose, eiti į pailgintos dienos grupę. Džiaugiamės visi – ir vaikai, ir tėvai, ir mokytojai, nes jau esame pavargę nuo nuotolinio mokymo“, – sakė I. Šukevičienė.
Anot direktorės, dabar didžiausias iššūkis – įvaldyti skaitmeninį turinį ir motyvuoti tiek mokinius, tiek darbuotojus, kad ugdymo procesas nenutrūktų ir būtų tinkamai organizuotas, nes nuotolinis darbas yra tam tikras iššūkis visiems.
Iš Žemaitijos (Jurbarko rajono) kilusi pedagogė sako, kad per daugelį metų pamilo Dzūkiją, kuri tapo pačiu mieliausiu kraštu pasaulyje. „Įsitikinau, kad dzūkai labai nuoširdūs žmonės ir visiškai pateisina posakį, kad jei reikės, dzūkas širdzį atiduos“, – kalbėjo I .Šukevičienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: